Криницького звинуватили у корупції?

Освітні установи замовляють документи про освіту у фірми дружини начальника управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації, повідомляють “Наші гроші”. Дані про платежі оприлюднено на сайті Є-дата.
Йдеться про ТОВ «Херсонський регіональний центр «Освіта», що створене 1 жовтня 2015 р.
За даними порталу публічних фінансів, підприємство почало отримувати гроші за товари і послуги для освітніх установ з листопада 2015 р. З того часу і до сьогодні йому перераховано майже 127 тис грн.

Гроші платили за надання комп’ютерних послуг, ведення баз даних, виготовлення документів про освіту. Серед замовників – школи, ліцеї, комунальні заклади з обслуговування закладів освіти, а також міські відділи освіти.
Засновниками ХРЦ «Освіта» є Анатолій Стоцький та Ірина Криницька – дружина Євгена Криницького, начальника управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації і депутата Херсонської облради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Інший співзасновник «Освіти» Анатолій Стоцький разом із Євгеном Криницьким заснував громадську організацію «Фундація сприяння громадянській активності».
Керівником підприємства «Освіта» значиться Людмила Перепелиця – відома як співробітниця управління освіти і науки Херсонської ОДА, що відповідає за виготовлення документів про освіту.
За 2015 рік Євген Криницький задекларував близько 44 тис грн. доходу, а його дружина трохи більше 10 тис грн. доходу. Те, що його дружина є співвласником підприємства «Освіта» Євген Криницький у декларації не повідомив.
На сторінці у Фейсбук Ірина Криницька зазначила, що раніше працювала у Міністерстві соцполітики, була радником з питань внутрішньо-переміщених осіб у Херсонській області.