Мільйон на ремонт будинку родичів мера

Багатоквартирний будинок по вулиці Робочій, 76-А в Херсоні планують відремонтувати за майже мільйон гривень. Таку суму було виділено за рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради. Про це повідомляє “Херсон-онлайн” з посиланням на Департамент ЖКГ.
Перед голосуванням виконавчого комітету Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович повідомив присутніх про конфлікт інтересів – у цьому будинку проживає родина його дочки та неповнолітній онук.

На час проведення ремонтних робіт вхід для мешканців будинку зробили з іншого боку, пробивши стіну бібліотеки №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи. Як це вплине на роботу бібліотеки – поки що невідомо. Як раніше було озвучено окремими депутатами Херсонської міської ради, бібліотеки в місті потрібно або закрити, або приєднати до шкільних, а у звільнених таким чином приміщеннях облаштувати культурно-розважальні клуби.

Також хочеться відмітити, що не всім пощастило так, як мешканцям будинку, де живуть родичі міського голови. Наприклад, багатоквартирний будинок по вулиці Людвіка Заменгофа (раніше – вулиця Благоєва), 4-Г комісія не визнала аварійним і виділення коштів на ремонтні роботи не проводилось, незважаючи на те, що мешканці будинку навіть захоплювали приміщення приймальні Херсонського міського голови та ночували там кілька днів. Ініціатором захоплення приміщення в адміністративній будівлі виступив екс-кандидат в народні депутати України по 183 округу, голова “Соціалістичної партії України” Кива Ілля Володимирович. Кива оголошував, що мешканці будинку оголосять голодування для скорішого вирішення їх проблем, але голодування не відбулось – хтось приніс голодуючим їжу прямо до приймальні Херсонського міського голови.