Сутичка “Національного корпусу” з Невенчанним – коментарі

Представники “Національного корпусу” виклали відеокоментар стосовно подій 2 грудня 2017 року. Нагадаємо, тоді невідомі у масках намагались потрапити до приміщення прес-клубу “Херсонщина за день” та поспілкуватись із депутатом Миколаївської обласної ради (Опозиційний блок) Максимом Невенчанним, відомим своїми проросійськими висловлюваннями. Після того, як Невенчанний, у супроводі озброєної автоматами Державної служби охорони та представників Національної поліції вийшов з приміщення, його закидали яйцями та кілька разів вдарили. Представників “Національного корпусу” не задовольнило, як цю акцію висвітлювали журналісти, тому вони записали відеокоментар російською мовою та виклали його на сторінці “Національний корпус Херсон” у соціальній мережі Facebook.

Присутня на акції в.о.керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, голова партії “Спільна перемога” Гандзюк Катерина Вікторівна також прокоментувала події через соцмережі:
“Це не плюралізм думок.
Це не альтернативна позиція.
Це не а давайте послухаєм іншу сторону.
Це ворожа пропаганда, русня, п’ята колона і очевидний ворог, за лекціями о політікє і общєствєнной дєятєльності якого йдуть танки і лізуть озброєні мавпи з тріколорами.
В Херсоні такого не буде, навіть якщо охороняти це сєпарське гівно зберуться всі мусора. Нєхуй шастать.”

Відношення Катерини Гандзюк до працівників правоохоронних органів обговорювалось на сесії Херсонської міської ради депутатом Богдановим.

Тим часом колишній голова Херсонського обласного управління МВС, а тепер – Голова Ради Херсонської обласної ветеранської організації ГО «Асоціації ветеранів МВС України» Валерій Літвін (і не лише) звернувся до СБУ із заявою (яку оперативно оприлюднив сайт “Херсонщина за день”):
“Група у декілька десятків невідомих осіб силою намагалися проникнути до приміщення, де розташована редакція видавництва «Херсонщина за день», щоб перешкодити, з їх слів, проведенню лекції школи «Я-політик» Максимом Нєвенчаним — депутатом Миколаївської обласної ради.

Свої дії невідомі обґрунтовували тим, що Нєвенчаний начебто є сепаратистом та вчиняє дії, що посягають на цілісність України.

В той же день вказана група вчинила напад та побиття працівників поліції, які забезпечували громадський порядок за вказаною адресою.

….
Прошу Вас у відповідності до вимог ст. 214 КПК України внести зазначені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування з метою перевірки причетності депутата Миколаївської обласної Ради Максима Невінчаного до вчинення вказаних злочинів.

Одночасно, матеріали про злочини щодо насильницьких дій відносно працівників поліції, які будуть встановлені під час досудового розслідування, прошу у відповідності до підслідності направити за належністю.”

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, в Херсоні дійсно зареєстрована ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ВЕТЕРАНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ АСОЦІАЦІЇ ВЕТЕРАНІВ МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ (ЄДРПОУ 36579692), якою зараз керує Літвін Валерій Валерійович. Засновники ГО: ДОЛЖЕНКО ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ, КУЗНЕЦОВ ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ, ПОТАПЕНКО АНАТОЛІЙ МИКОЛАЙОВИЧ. Керівниками ГО до Литвина були: ДОЛЖЕНКО ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ, САМОФАЛОВ ПЕТРО АНДРIЙОВИЧ.

За інформацією, наведеною у соціальній мережі на сторінці Гандзюк Катерини Вікторівни, генерал Літвін працює в службі безпеки “Херсонобленерго”, володіння яким приписують росіянину Бабакову.

В Херсоні в приміщенні по вулиці Пилипа Орлика (раніше – 9 Січня), 49, у яке намагались потрапити представники “Національного корпусу”, зареєстровані: ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “НЕЗАЛЕЖНІСТЬ” (ЄДРПОУ 40786499) (керівником зазначений ЛІТВІН ВАЛЕРІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ), ГО “ЄДИНИЙ ЩИТ” (40249485) (той самий керівник, ЛІТВІН ВАЛЕРІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ). Фізична особа-підприємець ДЕРГАЧЕВА ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА з КВЕД 63.91 Діяльність інформаційних агентств (основний) (сайт “Херсонщина за день”) зареєстрована за іншою адресою, але, можливо, веде свою діяльність в тому ж приміщенні, що і організації Літвіна.

На фото в центрі – Дергачова, справа від неї – Літвін.

Фото “генерала міліції” Літвіна можна побачити в комедійному серіалі “Одного разу під Полтавою”. Там портрет міліцейського очільника розмістили на стіні відділення міліції.