Семенчеви заборгували 2,7 мільйона гривень

Сім’я Семенчевих досить відома в Херсоні – її голова, пан Семенчев Ігор Григорович, депутат Херсонської міської ради (“Наш Край”), керівник КП “Гарантія”. До цього він був засновником і керівником ПАТ “Сигма”, що знаходиться в центрі міста Херсон в будівлі по вулиці Олеся Гончара (Белінського), 15 і багатьох інших організацій.

Його син, Ігор Семенчев-молодший, зараз є Антонівським селищним головою і проходить у слідстві про отримання хабара. Судді вже четвертий рік не можуть прийняти рішення у справі. Нещодавно Семенчев-молодший заявив про свою участь у політичній партії “ОСНОВА”. На День Антонівки вже запрошені музиканти та співаки.

За даними аналітичної системи YouControl, зараз по ПАТ “Сигма” (ЄДРПОУ 14120788) відкрите виконавче провадження. Керує ПАТ Коріфадзе Марина Анзор’євна. Кінцевими бенефіціарами є Ігор та Андрій Семенчеви, та їх мати Ірина Миколаївна.

Згідно рішення суду від 16 липня 2018 року, ПАТ “Сигма” має заборгованість у сумі 2 726 536,51 грн.
Суд постановив:
1. Прийняти справу № 923/212/16 до свого провадження, а заяву Акціонерного товариства «Кристалбанк» про заміну сторони виконавчого провадження до розгляду.
2. Призначити розгляд заяви на 23 липня 2018 року о 11:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 2 (3-й поверх), про що повідомити заявника – Акціонере товариство «Кристалбанк», стягувача – Публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль», боржника – Публічне акціонерне товариство «Сигма» та Суворовський відділ державної виконавчої служби м. Херсон Головного територіального управління юстиції в Херсонській області (73003, м. Херсон, вул. Б. Мозолевського, 2).

Надзвичайно успішною є громадянська дружина Ігоря Семенчева-молодшого, фізична особа – підприємець Докучаєва Тетяна Володимирівна. Ефектна білявка неодноразово вигравала тендери Антонівської селищної ради для надання різноманітних послуг протягом 2016-2017 років.

Так, ФОП Докучаєва Т.В. поставила 2017 року виконавчому комітету Антонівської селищної ради бетонні стовпчики та набірні секції для огорожі на суму 138 524,00 грн. з ПДВ. Також ФОП Докучаєва Т.В. провела в 2017 році встановлення бетонних елементів конструкцій (бетонної огорожі з встановленням стовпців та набірних блоків) на кладовищі в смт. Антонівка м. Херсон на суму 144 972,00 грн. без ПДВ. Тобто, Докучаєва вже виграла тендерів більше ніж на 280 тисяч гривень лише за минулий рік.

Аналогічно ФОП Докучаєва надавала послуги Антонівській селищній раді і 2016 року. Про це писав “МОСТ”. Правоохоронці вже два роки не бачать конфлікту інтересів у такому “сімейному підряді”.

Також Докучаєва засвітилася як оператор (вели зйомку побиття журналіста Євгенії Вірлич) та “громадський діяч” у складі групи Власових та Руслана Захарова, які приходили на виконком Херсонської міської ради та у лікарню до постраждалої.

Навіщо сім’ї Семенчевих учать у публічних скандалах і нападах напередодні важливих судових засідань щодо багатомільйонного боргу – поки що незрозуміло.

Тим часом Антонівська селищна рада витрачає багатомільйонні кошти через ТОВ “Фірма Орбіта – Трейд”(ЄДРПОУ 33929667) та оплачує надання послуг через різноманітні ФОП.

Наприклад, Жигалюк Станіслав Олексійович (зареєстрований як ФОП в грудні 2017 року). За дивним співпадінням, перелік КВЕД ФОП Жигалюк майже повністю співпадає з переліком КВЕД ФОП Докучаєвої.