Обшуки в Райтаровського: піар чи злочин?

Напередодні новорічних свят працівники Державної фіскальної служби зазвичай проводять обшуки для виявлення фальсифікату та підакцизних товарів. Адже під час ажіотажу збути можна все: і що занадто довго лежало на складах, і те, що потрібно було б списати і утилізувати.
21 грудня 2017 року у соцмережі Facebook на сторінці Райтаровського Миколи Анатолійовича, голови міської організації “Руху Нових Сил” з’явилось повідомлення:

Тему обшуку моментально підхопило видання “Kherson.net.ua” (головний редактор (і власник?-прим.ред.) – Євгенія Попенко). В матеріалі видання бере сторону Райтаровського. Видання займається послідовним висвітлення діяльності “Руху Нових Сил” в Херсонській області, про що свідчить пошук по публікаціях.

Чи може це вказувати на те, що Райтаровський оплатив висвітлення обшуків в магазині його дружини, граючи на “утисках патріотів”? Адже, за власними словами Райтаровського, які цитує “Kherson.net.ua”, ще 16 листопада 2017 року було відкрито справу за статтею 204 “Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів”. Як виходить з коментарів до статті 204:

1. Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, –

карається штрафом від п’ятисот до тисячі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

2. Незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, –

карається штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

3. Незаконне виготовлення товарів, вказаних у частині першій або другій цієї статті, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків, –

карається позбавленням волі від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

На момент публікації отримати коментар безпосередньо від Райтаровського не вдалося. Правоохоронні органи теж, поки що, не надають офіційну інформацію, посилаючись на таємницю слідства. У соціальній мережі висить повідомлення від Райтаровського: “все происходящее – не что иное, как психологическое и моральное давление…”

В коментарях до повідомлення Райтаровського про обшуки йде жваве обговорення: і самого обшуку, і персонально Райтаровського, і Саакашвілі, і проблем з горілкою. А сам Райтаровський поставив новорічний фон на своєму фото.

Хочеться побажати херсонцям та всім українцям, аби на новорічні свята на стіл не потрапив фальсифікат, бо наслідки можуть виявитись смертельними. У 2016 році масові отруєння фальсифікованою горілкою фіксувались в Харківській області, загинуло більше 20 людей.