Впізнали тіло помічника-консультанта херсонського депутата від «Блоку Сальдо»

Тіло Валерія Лапчука впізнала дружина Альона. Лапчук був помічником-консультантом депутата Херсонської обласної ради від «Блоку Володимира Сальдо» Сорокунського Сергія Миколайовича.

Сорокунський зник разом з автомобілем 16 травня 2022 року, про його зникнення повідомляла донька Інна, депутат Херсонської районної ради від «Блоку Вололимира Сальдо».


Під час окупації Херсону російськими військами Лапчук, спільно з колишнім службовцем ЗСУ Денисом Мироновим та іншими тероборонівцями почали волонтерити – возили хліб для херсонців.  27 березня Денис, Віталій та ще кілька волонтерів мали зустрітися, але потрапили у пастку росіян. Під час затримання чоловіків жорстоко побили, розповідають журналісти МІПЛ зі слів свідків, пише «Вгору».

Згодом Денис Миронов помер від травм у полоні. Про долю Віталія Лапчука та інших бранців, яких росіяни тримали у катівні, донедавна не було нічого відомо.

Як повідомлялось в інших джерелах, Миронов та інші передавали про переміщення і координати російських військ для ЗСУ.


За словами дружини Лапчука, її чоловіка викрали російські окупанти, били, катували, а потім втопили понівечене тіло в Річпорту в Херсоні, прив‘язавши до гирі.

Сальдо очолює так звану «Військово-громадську адміністрацію (ВГА) Херсонської області» і отримав заочну підозру у державній зраді.