У Херсоні визнали незаконним обмеження руху транспорту провулком Проточний: рішення суду

Заборона руху механічних транспортних засобів по пров. Проточному у м. Херсоні визнана незаконною. Про це повідомляє веб-портал “Чесна влада” з посиланням на адвоката Шевченка Антона Сергійовича та текст рішення суду (суддя Ковбій).
“20.11.2020р. Херсонським окружним адміністративним судом (суддя Ковбій) постановлено рішення про задоволення позовних вимог у справі за позовом Павленка О.О. до Виконкому Херсонської міської ради, за участю третіх осіб про визнання протиправним та скасування рішення від 17.12.2019р. “Про затвердження локальної схеми з організації безпеки руху транспорту та пішоходів у м. Херсоні”, на підставі якого на в’їзді до пров Проточного було встановлено дорожній знак 3.2.
Рішенням констатовано порушення порядку прийняття нормативно-правового акта, дія якого стосується не тільки позивача та третіх осіб, а й прав інших користувачів доріг (невизначеног окола осіб), крім цього, відповідачем не було надано жодного обгрунтування необхідності (підстав) для прийняття оскаржуваного рішення.
Таким чином судом захищено право городян на безперешкодний доступ (під’їзд) до берегу річки Дніпро для мети причалювання та відправлення човнів до дачних ділянок та для рибальства, єдиною наявною дорогою на 5-кілометровій ділянці берега.
Рішення набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги.
Правова допомога у справі надавалась адвокатом Шевченко Антоном Сергійовичем на засадах pro bono publico.
Дякуємо суду за справедливе рішення.”

sud1

sud2

sud3

sud4

sud5

sud6

sud7

sud8

sud9

sud10