Бійка за 5 гривень, суд та фальсифікації

У приміщенні виконавчого комітету Херсонської міської ради відбулось чергове засідання. Першим пунктом було винесено питання тарифу на пасажирські перевезення, який планувалось підняти до 5 гривень. В залі крім членів виконкому були присутні представники громадськості (переважно жінки), а також представники фірм-перевізників (власники фірм, водії та члени їх сімей). Під час обговорення та після голосування, коли представники фірм-перевізників почали масово виходити з малої зали, сталася сутичка, за результатами якої довелось викликати поліцію. Жінки написали заяву до поліції, що в них виривали плакати, їх ображали і били.
Тариф до 5 гривень піднято тимчасово, до 1 квітня 2018 року. Також на офіційному сайті виконавчого комітету Херсонської міської ради з’явився проект рішення, за яким тариф має складати 7 гривень.
Депутат Херсонської міської ради (УКРОП) Богданов Віталій Володимирович заявив про фальсифікування результатів голосування виконкому. За його інформацією, кількість голосів “руками” не відповідає кількості голосів у протоколі засідання. Офіційно заявлена позиція виконкому – 14 “за”, 1 “утримався”.
Суд “по тарифу”, який відбувався сьогодні, остаточно відмінив рішення №42 виконкому, яким раніше намагались встановити тариф 5 гривень. На жаль, цей суд не має відношення до нового рішення виконавчого комітету, яке буде оприлюднене найближчим часом.