Хто ж замовив Катю Гандзюк?

Гандзюк Катерина Вікторівна, радник Херсонського міського голови, в.о.керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, внесла 19 вересня 2018 року зміни в дані політичної партії “СІМ’Я” (ЄДРПОУ 40222149). Змінено юридичну адресу партії та телефон. Зараз пані Гандзюк знаходиться на лікуванні в Києві після замаху – її облили кислотою 31 липня 2018 року. Пані Гандзюк перебуває в реанімації.

Гандзюк: з реанімації керує партією?

За даними аналітичної системи YouControl, партія змінила юридичну адресу та номер телефону відповідальної особи. Керівником залишилась Гандзюк. Телефон, вказаний в реєстрі, веочевидь, належить Гандзюк. 2010 року Гандзюк проводила квест по місту Херсон за підтримки Управління сім’ї, молоді та спорту Херсонської ОДА і вказувала цей номер як контактний.

Спочатку партія Гандзюк називалась “За мир і добробут”, потім – “Спільна перемога”, тепер – “Сім’я”.

 

 

 

За номером телефону 0501904583, який було вказано як перший контактний 2016 року під час реєстрації партії, знаходимо дані: «Федерація снукеру України. Дніпропетровської області» Климкін Кирило Євгенійович.

Також Климкіним зареєстрована в 2015 році політична партія “Злагода” (ЄДРПОУ 40026815) (рішення №311-п.п. в реєстрі) та молодіжне об’єднання “Майбутнє Дніпропетровщини” (ЄДРПОУ 26459440).

Вдалось знайти агітаційний відеоролик Климкіна, безпартійного, 1983 р.н., на вибори до Дніпропетровської обласної ради 2013 року:

В ролику можна побачити, як Климкін зустрічається з Горбачовим та Медведчуком. Климкін був помічником-консультантом народного депутата України (VI скликання) Коротюка Вадима Івановича (БЮТ).

Гандзюк Катерина Вікторівна теж колись належала до лав БЮТ та ВО “Батьківщина”, обиралась депутатом Херсонської обласної ради (за списком, після смерті одного з депутатів) та депутатом Херсонської міської ради (за списком, після того, як Миколаєнко Володимир Васильович став Херсонським міським головою). На виборах 2015 року йшла від політичної партії “УКРОП”, програла, але увійшла спочатку до складу виконкому, потім стала радником Херсонського міського голови, на якого були покладені обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради.

Вдалось знайти Twitter Климкіна – він ним майже не користується з 2015 року. Останнє повідомлення – з соціальної мережі Swarm – чекін в аеропорті.

За другим номером, що використовувався партією “Спільна перемога” знайти інформацію не вдалося. Можна висловити припущення, що Климкін міг продати Гандзюк (чи близьким до неї людям) створену ним партію.

Рука Гандзюк чи рука Кремля (ФСБ)?

В той же день, коли вносились зміни в реєстр, на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” в соціальній мережі Facebook було викладено фотографію лівої руки, яка, можливо, належить Гандзюк. Тобто, можна припустити, що, незважаючи на суворий режим та стерильність (чого, наприклад, вимагають операції з пересадки шкіри), смартфон в Гандзюк ніхто не забрав і вона має можливість ним користуватись. Про це свідчить, наприклад, повідомлення від Гандзюк в закритій групі месенджера Viber з погрозами в бік секретаря Херсонської міської ради, депутата (БПП) Урсуленко Олени Борисівни.

Хоча, можливо, Гандзюк встигла зробити довіреність на представлення інтересів своєму адвокатові Масі-Мустафі Найєму, брату народного депутата України (БПП) Мустафи-Масі Найєма, який представляв інтереси Гандзюк у суді за позовом Антощука.

 

Можна припустити, що Масі-Мустафа Найєм 2011 року мав тісні зв’язки з теперішнім депутатом Державної думи Російської Федерації Русланом Бальбеком та Іскандером Кірімовим, в окремих колах відомим як “Татарин”.

Після Революції Гідності, одним з натхненників якої виступав його старший брат Мустафа-Масі Найєм, юрист Масі-Мустафа Найєм намагався прибрати дані про зв’язок між ним та Бальбеком і Кірімовим з реєстрів через суд з Міністерством юстиції України – і програв у суді 2018 року. Дані стосовно ТОВ “Киртат-Бальрус”, що займалось будівельним бізнесом, доступні в реєстрі.

 

В одному з коментарів для журналістів народний депутат Мустафа Джемілєв зазначив, що в його команди є відомості, що Бальбек Руслан ще в 2006 році був завербований Федеральною службою безпеки Росії для роботи по розколу кримськотатарського народу.

Зважаючи на викладене, гіпотеза про участь російського ФСБ/криміналітету у спецоперації по утриманню влади в Україні не є такою вже конспірологічною.