Родина Гандзюк вимагає 23 мільйони компенсації

Родина загиблої радниці Херсонського міского голови, в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерини Вікторівни вимагає від голови Херсонської обласної ради Мангера Владислава Миколайовича та колишнього помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради Левіна Олексія Олексійовича  моральну компенсацію у розмірі 23 000 000 гривень. Про це заявила представниця потерпілих Ольга Веретільник під час засідання суду, передає кореспондент УНН. Мангер та Левін знаходяться в СІЗО СБУ.

За слова представника родини, потерпілі — це батько Гандзюк, мати Гандзюк та чоловік загиблої Денисов, вони постійно перебували в лікарні поруч з Катериною Гандзюк, через що були змушені залишити свою роботу, витратили значні кошти на переїзд з Херсона до Києва і т.і.

Нагадаємо, напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року. Внаслідок нападу Гандзюк отримала хімічно-термічні опіки близько 40 відсотків тіла, голови, ока, руки і померла в реанімації в Києві 4 листопада 2018 року.

Виконавці нападу на Гандзюк були затримані, визнали свою вину і отримали різні строки.

Адвокати обвинуваченого Мангера неодноразово заявляли про невинуватість підзахисного та звинувачували у тому, що сталось з Гандзюк, генерала СБУ Доценка Данила Ігоровича.

За часів Президента України Порошенка Петра Олексійовича батько Гандзюк Віктор Михайлович отримав відзнаку “Заслужений лікар України”.