Управління сплатило за сайт чоловіку чиновниці?

Управління молоді та спорту Херсонської міської ради сплатило ФОП Яровий за розробку сайту. Платіж проведено 8 травня 2018 року. Згідно призначення платежу, за розробку сайту в квітні 2018 року ФОП Яровий мав отримати 10 000 гривень і вже закрив цю суму актом виконаних робіт за №1. Про це свідчать дані “Є-дата” за травень 2018 року.

Хто ж такий Федір Яровий і чому Управління саме йому замовило виготовлення сайту? В аналітичній системі YouControl знайти інформацію про ФОП Яровий не вдалося. Це свідчить про те, що ФОП створено нещодавно.

Через пошук в реєстрі через сайт Міністерства юстиції України, де інформація оновлюється оперативно, вдалося знайти Ярового. Він зареєструвався як фізична особа підприємець 10 січня 2018 року.

Яка гарна вдача – майже одразу як зареєструвався, отримав грошовите замовлення від державної установи.

На офіційному сайті виконавчого комітету Херсонської міської ради розміщено посилання на нібито вже готовий сайт SPORT-KHERSON.ORG.UA/PAGE/1:

Нестиковка в тому, що доменне ім’я, зазначене на сайті виконавчого комітету на момент написання статті знаходилось у вільному продажу, про що свідчить запис. Також виникає питання, а чи потрібен взагалі Управлінню молоді та спорту Херсонської міської ради окремий сайт, якщо є відповідний розділ на офіційному сайті виконавчого комітету Херсонської міської ради?

Вдалося знайти сайт “веб-студії Федора Ярового” “Швидко-Сайт”, в портфоліо якого розміщено виготовлений на замовлення Управління молоді та спорту Херсонської міської ради сайт. Також розміщено новину про створення сайту Управління молоді та спорту. Щоправда, з іншим доменним іменем, UMS.KS.UA. Доменне ім’я було придбане 30 березня 2018 року терміном на 1 рік.

 

 

 

Окрім сайту веб-студії є канал YouTube, на якому на момент написання матеріалу було 0 підписників та 11 переглядів “промо-ролика”.

Незважаючи на це, веб-студія має гарні відгуки:

Потрібно було зробити сайт візитку. В результаті сайт було зроблено за 1 добу. Якісно та швидко. Рекомендую!
Юридична фірма “Яровий Сердюк та Партнери”

Потрібно було оновити старий сайт КП “Кіновідеопрокат”. Не зважаючи на складне технічне завдання робота була зроблена менше ніж за 1 місяць.
Ювілейний

Для мене. як для фотографа важлива кожна дрібниця на сайті. Після декількох кардинальних змін дизайну зупинились на одному з найкращих. Сайтом задоволений.
Фотограф “Олексій Голубков”

В представленому на сайті портфоліо зазначена як начальник відділу сім’ї та молоді Ткачова Наталя Миколаївна.

Це громадянська дружина пана Ярового, з якою він викладає спільні фото в соцмережах. Деякі із них зроблені фотографом Олексієм Голубковим.

Також Яровий Федір Вадимович є депутатом Суворовської районної в місті Херсоні ради від ВО “Батьківщина”. В декларації за 2017 рік Яровий зазначив 25 одиниць цифрової електронної валюти Ethereum на суму 5750 гривень.
Від КП “Кіновідеопрокат” Херсонської обласної ради, в якій головує його однопартієць Мангер, пан Яровий отримав 10 000 гривень – напевно, за роботу з сайтом ККЗ “Ювілейний”, про що було зазначено у відгуках. 76 000 гривень Яровий отримав від громадянина України як заробітну платню. 600 гривень – від ТОВ НВО “Технологія. Процеси. Контроль”. Також Яровий має 4 000 гривень в кредитній спілці. В декларації Ярового за 2016 рік цих даних не було.

Ткачова Наталя Миколаївна згідно з декларацією за 2017 рік заробила 93 978 гривень, заощаджень не має. Згідно з декларацією 2016 року була зарплатня в бібліотечній системі міста Херсона (до призначення на посаду) 35979 гривень та 7731 гривень після призначення начальником відділу по взаємодії з громадськістю управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради.

Ткачова та Яровий приятелюють з в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катериною Вікторівною, яка, в свою чергу, товаришує з депутатом Херсонської міської ради (Опозиційний блок), головою фракції, Устіновим Єгором Олександровичем. Як і Ткачова, Гандзюк не вказує у декларації свого громадянського чоловіка, Сергія Денисова, на машині якого Гандзюк потрапила в ДТП.

верхній ряд зліва направо – Ткачова, Денисов, нижній ряд – Зелена, Гандзюк, Нікітенко

 

зліва направо – Устінов з дружиною, Власов (депутат Дніпровської районної в м.Херсоні ради) з дружиною Лілею, Гандзюк, Денисов

Начальником управління молоді та спорту Херсонської міської ради є депутат Херсонської міської ради (Опозиційний блок) Заболотний Олексій Владиславович. Його мати, Заболотна Лілія Григорівна, працює завідувачем сектора розвитку туризму управління культури Херсонської міської ради.

Заболотний також знайомий з батьком ФОП Ярового, Яровим Вадимом Федоровичем, секретарем Херсонської обласної організації Федерації боксу України, кандидатом в депутати від політичної партії ВО “Батьківщина” (2015 рік). Є спільне фото Ярового-старшого та Заболотного.

Сайт ХООФБУ робив Федір Яровий. Юридична фірма “Сердюк, Яровий та партнери”, згадана в портфоліо ФОП Яровий, забезпечує правову підтримку Федерації боксу.

 

 

Постскриптум.

Після публікації журналістського розслідування, з офіційного сайту виконавчого комітету Херсонської міської ради зникло посилання на сайт, з’явилось посилання на сторінку Управління молоді та спорту у Facebook. Також досі немає прізвища Ткачової як начальника відділу з питань сім’ї та молоді.