Херсонські радикали намагаються протягнути в депутатський корпус в.о. заступника міського голови

4 жовтня 2018 року пішов з життя депутат Херсонської міської ради (“Радикальна партія О. Ляшка”), колишній директор КП “Херсонкомунтранссервіс” Васильєв Олександр Миколайович. Отже, одне депутатське крісло у міській раді наразі є вакантним. Нашій редакції стало відомо, що “радикали” намагаються віддати це місце Щербині Андрію Миколайовичу – чинному в.о. заступника Херсонського міського голови, керівнику юридичної служби виконкому.

Для того, щоб потрапити до депутатського корпусу, необхідно, аби два кандидати, які посіли за рейтингом наступні за Олександром Васильєвим місця на виборах, відмовились від депутатства. Це відповідно Єременко Юлія Олегівна (фізична особа-підприємець) та Григораш Олександр Сергійович (тимчасово не працює). Тільки за їхньої відмови Андрій Миколайович може стати депутатом міської ради.

Якщо подібна схема відбудеться, то Андрій Щербина стане 18-м депутатом Херсонської міської ради, працевлаштованим в органах і структурах міської ради. Також він є бенефіциаром компанії, яка у 2017 році отримала 129 996,00 грн. бюджетних коштів, а у 2018-му – 544 646,44 грн. Про це свідчать дані його щорічної декларації.