“Нові” обличчя херсонської політики

Президентські вибори 2019 року вимагають піготовки та консолідації виборчих штабів. Ті, хто покаже себе якнайкраще, зможуть повторити успіх на місцевих виборах 2020 року. Тому останнім часом почастішали появи місцевих херсонських політиків на телебаченні та у соціальних мережах. Хтось видає газету, хтось – просуває себе в соцмережах, хтось – робить відеозвернення чи виступає на телебаченні.

“ДемАльянс” не втрачає надію

Херсонську організацію політичної партії “Демократичний Альянс” очолює колишній працівник Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради Андрій Луцик. Про діяльність осередку дуже мало інформації, здебільшого викладають репости в соцмережах.

Висунення представника “ДемАльянсу” на посаду головного архітектора міста Херсона завершилось поразкою – комісія не проголосувала “ЗА”.

Луцик активно виступає проти забудови території, де знаходиться колишній кіноцентр “Ілюзіон”. Питання забудови ділянки, яку разом з приміщеннями віддали в оренду будівельній фірмі, дошкуляє голові Херсонської обласної ради (ВО “Батьківщина”) Мангеру Владиславу Миколайовичу.

З позитивного хочеться відмітити факт наявності депутатів Верховної Ради України (члени так званої групи “Єврооптимісти”) і можливість виходу на молодіжну аудиторію.

 

“Рух Нових Сил” Михеїла Саакашвілі

Одночасно із видворенням за межі України колишнього громадянина України та колишнього громадянина Грузії, а нині – особи без громадянства, апатрида, Михеїла Саакашвілі, поступово сходить нанівець активність місцевого осередку. Представники “РНС” Олександр Базилєв та Римма Бараненко періодично влаштовують зустрічі однодумців на площі Свободи, а загалом – інколи репостять новини (див. уточнення інформації). Микола Райтаровський знизив активність.

Здебільшого навколо РНС зконцентровані проукраїнські кола херсонської громадськості, але кількість учасників зборів досить невелика.

 

Гроші – “ОСНОВА” всього

Відносно “нове” обличчя Ігоря Семенчева-молодшого, який вже досить давно в херсонській політиці та неодноразово брав участь і перемагав у виборах Антонівського селищного голови, цього разу поєдналось з екс-представником “Опозиційного блоку” та Партії регіонів Яременком В’ячеславом Васильовичем, багаторічним заступником Херсонського міського голови Сальдо Володимира Васильовича.

Яременко, який виступив як опозиціонер всередині “Опозиційного блоку” і тепер є позафракційним депутатом Херсонської міської ради, знайшов себе у новій політичній силі “Основа”. Керівник партії Сергій Тарута провів зустріч з представниками регіональних осередків та розмістив звіт про це у соціальній мережі Facebook.

  

Як бачимо, на фотографії присутні як Ігор Семенчев-молодший, так і В’ячеслав Яременко (виділені зеленим).

Партійний осередок вже створив сторінку в соціальній мережі Facebook. День Антонівки проходитиме цього року під брендом політичної партії “Основа”.

Із непозитивного: громадянська дружина Ігоря Семенчева-молодшого Тетяна Докучаєва засвітилась як учасник побиття журналіста Євгенії Вірлич (знімала відео), за самим Ігорем тягнеться розслідування стосовно хабара, а батько Семенчев Ігор Григорович, депутат Херсонської міської ради (“Наш Край”) та керівник КП “Гарантія”, переживає не найкращі часи, намагаючись відбитись від кредиторів.

“Сила людей” проявляє силу

Зі скандалом просувається Херсонщиною політична партія “Сила людей”. Так, представник партії “Сила людей” в Херсоні, Віктор Тоцький, голова одного з об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, ще в 2015 році підозрювався у нанесенні тілесних ушкоджень одній з мешканок будинку – в неї було зламано руку після спілкування з Тоцьким, про що було надано заяву до поліції.

Справу ще не розслідувано і не закрито. Сторони досі обмінюються випадами в соцмережах і (через сусідів) у реальному житті:

Голова ОСББ Тоцький в соцмережах намагався відкинути звинувачення:

Але жертва нападу не відступається і продовжує звинувачувати Тоцького:

Чи зможуть сторони вирішити конфлікт до початку активної фази виборчої кампанії? Адже наявність такого звинувачення може вплинути як на місце у виборчому списку, так і взагалі позбавити можливості балотуватись, в разі наявності рішення суду.

Із позитивного – у Верховній Раді тепер з’явилась фракція “Сила людей”, до якої увійшло 2 народних депутати. Херсонською “Силою людей” займалась Казакова Оксана Юр’ївна – багаторічний помічник та прес-секретар Путілова Андрія Станіславовича. Вочевидь, фінансова підтримка партійного осередку йтиме від Путілових.

Нещодавно Тоцький відвідав Маріуполь у партійних справах.

“Аграрна партія” – багатообіцяючий старт

Обраний головою Херсонської обласної організації Аграрної партії пан Микола Халупенко має поважний вік і не один десяток років у політичному житті області. Більше інформації про представників херсонського осередку – на офіційному сайті: там зображення Халупенка та перелік керівників осередків партії по Херсонській області. Так, партійним осередком в Херсоні керує пан Сергій Дуров (ПАТ “Херсонський хлібокомбінат”).

У замітці на офіційному сайті Аграрної партії про обрання Халупенка головою осередку, можна прочитати, що раніше цю посаду обіймав Олександр Паливода, який перейшов на роботу до Херсонської обласної державної адміністрації директором Департаменту агропромислового розвитку.

У соціальній мережі Facebook вдалось знайти стару сторінку (2016 рік) та нову сторінку херсонського осередку Аграрної партії, яка регулярно оновлюється.
Аграрна партія набрала 40,9% голосів виборців під час виборів до ОТГ в Херсонській області.

Окремо можна відзначити програму роботи з молоддю #AgroMolodFlight.