Суд над Власовою-Якубсон оголосив про перерву

В Херсоні відбувається спроба реваншу проросійських реакційних сил. Було розгромлено офіс “Херсонської самооборони”. Нападників не затримали “по гарячих слідах” і тепер через суд намагаються обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Серед реакціонерів – чиновники Херсонської міської ради, керівники комунальних підприємств та депутати Херсонської міської ради, Херсонської обласної ради від “Радикальної партії України”, “Опозиційного блоку”, “Нашого Краю” та представники нової політичної партії “Основа”.

Суд над Лілією Євгенівною Якубсон, 8 лютого 1983 р.н. оголосив перерву до 10:15 ранку 4 вересня 2018 року. Нагадаємо, суд мусить обрати запобіжний захід як для Лілі Власової (у соціальній мережі Facebook – Lilu Dallas), так і для її чоловіка, депутата Дніпровської районної в м.Херсоні ради (Опозиційний блок) Власова Олександра Вадимовича, через підозру у погромі в офісі “Херсонської самооборони”, побитті та пограбуванні Наталі Вотеїчкіної, координатора “Правого Сектору” в Херсонській області. Сам Власов колись був членом “Правого Сектору”. Під час погрому та побиття зникли 11 папок з матеріалами на проросійськи налаштованих громадян, сумка, гроші та мобільний телефон Вотеїчкіної. Також постраждала координатор “Херсонської самооборони” Інна Усачова.

На суд до Власової-Якубсон прийшли як представники “Херсонської самооборони”, так і інші небайдужі проукраїнські громадяни, що раніше брали участь у прес-конференції стосовно погрому. Крім цього були присутні: Антонівський селищний голова Семенчев Ігор Ігорович, його цивільна дружина Докучаєва Тетяна Володимирівна, працівник КП “Гарантія” (керівник – депутат Херсонської міської ради (Наш Край) Семенчев Ігор Григорович) Анастасія Шийко (Назаратій), її подружка, “громадський активіст” Таміла Сулейманова та депутат Херсонської обласної ради (Опозиційний блок), керівник “Смарт Мерітайм Груп” Федін Василь Вікторович). Також були журналісти, серед яких – скандально відомий пропагандист Сергій Нікітенко, якого в п’ятницю вигнали з прес-конференції у “Новому дні”.

Сторону обвинувачення (потерпілу) представляв адвокат Ільченко Дмитро Олегович, депутат Херсонської міської ради (ВО “Батьківщина”).

Сторона захисту була представлена адвокатом Аміновою, яка захищає Семенчева-молодшого у справі про незаконний МАФ. Як стверджує Інна Усачова, у погромі офісу “Херсонської самооборони” могли брати участь Семенчев з Докучаєвою, “журналіст” Сергій Нікітенко та депутат Херсонської міської ради (ВО “Свобода”) Матковський Євген Сергійович. Замовила це все керівник Управління комунальної власності Херсонської міської ради Вербицька Аліса Анатоліївна. Вона була безпосередньо присутня на місці подій і, разом з Нікітенком, намагалась втрутитись у проведення слідчих дій.

Федін (Опозиційний блок), Семенчев-молодший (ПП “Основа”) та Білоковиленко (РПЛ) звернулись до судді з клопотанням випустити Власову-Якубсон “на поруки”, мотивуючи це її гарною характеристикою (яку надав їй, як помічнику депутата її власний чоловік Власов) та наявністю малолітньої дитини. Суддя оголосила перерву в засіданні до 10:15 4 вересня 2018 року.

З трансляцією із зали суду від Інни Усачової можна ознайомитись за посиланням.

Раніше повідомлялось про напад Власової-Якубсон на журналіста Євгенію Вірлич, якій довелось лікувати струс мозку.