Для ОТГ створять ЦБГ та НОП

25 квітня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан взяв участь у відео-нараді в он-лайн режимі, яку провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Під час селектору, разом з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич обговорювалося впровадження спільного проекту щодо створення нового освітнього простору у 200 школах України.

Також у заході взяли участь представники МВС та ДСНС, які обговорили питання реалізації в регіонах проекту «Центр безпеки».

Слід зазначити, що станом на 01 квітня поточного року у 12 об’єднаних територіальних громад області існує 5 пожежних підрозділів. Також у 2017 році планується створення ще 3-ох місцевих пожежних охорон на території Високопільського, Каховського та Каланчацького районів.

Також, щоб максимально сприяти процесу створення та підтримки вже існуючих МПО на території області з початку року проведено зустрічі з кожною головою 12 новостворених ОТГ на території Херсонщини. З 9 новоствореними ОТГ підписано меморандум про співпрацю між об’єднаними територіальними громадами та Головним управлінням ДСНС України у області.

Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської обласної державної адміністрації.