СБУ затримала на хабарі

СБУ затримала на хабарі заступника голови Білозерської райради. Депутати звернулись із проханням не позбавляти волі заступника голови. Про це повідомляє “Білозерка-Інфо” з посиланням на прес-центр СБ України.
Чиновник вимагав від підприємця, який виграв тендер на постачання вугілля до закладів освіти, сто тисяч гривень як «відкат» за нестворення перешкод при проведенні розрахунків за вже фактично поставлене тверде паливо. Сума «відкату» становила п’ять відсотків від угоди на два мільйони гривень.
Оперативники спецслужби затримали високопосадовця у його робочому кабінеті під час передачі частини неправомірної вигоди у сумі 40 тисяч гривень. Раніше правоохоронці задокументували факт одержання чиновником іншої частини хабара – 10 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії, хабарнику повідомлено про підозру.
Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Посадовцю уже повідомили про підозру, йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
На сесії районної ради 30 листопада 2016 року депутати вирішили клопотати перед слідчим суддею про обрання міри запобіжного заходу не пов’язану з позбавленням волі громадянина Донця Андрія Олександровича депутатським корпусом Білозерської районної ради (рішення сесії №174 від 30.11.16р.).
Згідно результатів голосування з присутніх 30 депутатів, за прийняття рішення проголосували 27 депутатів, троє утрималися.