Два херсонських депутати потрапили до списку українського Forbes як підприємці, що беруть участь у бойових діях проти Російської Федерації

Отже, серед відомих на всю Україну прізвищ є і щонайменше двоє херсонців: Сергій Жуйков та Іван Бебко. До переліку «Форбс» увійшли власники та співвласники приватних підприємств, а також топ-менеджмент компаній, які останнім часом стали військовими (ЗСУ, ТрО, Нацгвардія, ГУР, добровольчі батальйони). Про це повідомляє херсонський онлайн-журнал “Кавун.City”.

Сергій Жуйков (на колажі “Кавун.City” з правого боку) був депутатом Херсонської міської ради 7 скликання (“Блок Петра Порошенка”, голова фракції, від “БПП” тоді ж було обрано Ценкер Ірину Іванівну, яка в наступному скликанні обиралась вже від “Блоку Володимира Сальдо”). Сергій Жуйков є керівним партнером Blackshield Capital.

До територіальної оборони Сергій потрапив із нульовим досвідом. Це не завадило йому стати старшим сержантом і помічником добробату «Штурм» (зараз це 45-й окремий батальйон ЗСУ). Перші його серйозні бої відбулися в районі сіл Лютіж та Козаровичі на півночі Київської області. На війні одним із генераторів рушійної енергії є витримка, холодний розумі і впевненість, вважає Сергій. «Ти психологічно готуєшся до довгої дистанції, знаєш, що пройдеш її, проте всі твої дії сфокусовані на забезпеченні якнайшвидшого досягнення результату, — каже Сергій Жуйков. — Тоді паузи, зміна планів і навіть стратегії — це не катастрофа, яка забирає надію, а один із етапів шляху до перемоги».

Іван Бебко (на колажі “Кавун.City” з лівого боку) став ще одним херсонцем, який потрапив до списку. Бебко депутат Херсонської міської ради 8 скликання (“НАМ ТУТ ЖИТИ”)  : власник дилерського центру «Вольво» у Херсоні та кредитної організації “Бебко-Фінанс”. Іван Бебко доволі відомий у Херсоні і як успішний підприємець, і як благодійник, а також людина, яка доволі систематично просуває українські наративи. Із перших днів масштабного вторгнення Іван Бебко — в лавах ЗСУ.

До 2020 року Бебко спілкувався з Кирилом Стремоусовим, навіть брав участь в одній з його “телепередач” щодо грошей та фінансів як керівник “Бебко-Фінанс”. Стремоусов в свою чергу відпрацьовував обурення громадськості під час банкрутства кредитної спілки “Громада”, конкурента “Бебко-Фінанс”. У 2016 році під час “Домініканської історії” Владіміра Сальдо Бебко допомагав із збором коштів та переоформленням активів, які Сальдо реєстрував на “близьких”.

Сестра Бебка, Зоя Яківна Бережна була секретарем Херсонської міської ради (за часів Сальда) та в.о. Херсонського міського голови (коли Сальдо був обраний народним депутатом України). Зараз Сальдо є колаборантом і має кілька заочних підозр. Діяльність проросійської політичної партії “Блок Володимира Сальдо” припинено. Стремоусов став “заступником” в колаборантській “Адміністрації Херсонської області”, де “керівником” є Владімір Сальдо.