Херсонщина “в п’ятірці” найгірших – КВУ

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за 1 квартал 2017 року», який базується на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. Рейтинг оприлюднили напередодні сніданку Гордєєва у музеї.

Очільнику Херсонщини Андрію Гордєєву вдалося залишити останню сходинку рейтингу, яку він займав за підсумками 2016 року та піднятись з 24 на 20 місце, повідомляє “0552”.

Серед плюсів є збільшення розміру реальної заробітної плати. Індекс у лютому 2017 до лютого 2016 року становив 124,4%. Також відбулось зменшення заборгованості з виплати заробітної плати на 10,8% або на 1 млн.грн.

А ось недоліків набагато більше:

– зменшення рівня промислового виробництва на 1%;

– зменшення експорту на 0,2%, а імпорту на 37%;

– зниження індексу сільськогосподарської продукції, який становить 93,7% до відповідного періоду 2016 року.

Також експерти відмітили одне з найбільших в Україні подорожчання цін. З початку року ціни на споживчому ринку підвищились на 5,7% (по Україні на 3,9%).
Приємно, що очільник Херсонщини вже не найгірший в Україні, але зниження показників по промисловому виробництву та сільськогосподарської продукції аж ніяк не заспокоюють.
Сусідня Миколаївська область та її очільник Савченко зайняли 11 місце в рейтингу.

В першу п’ятірку губернаторського рейтингу увійшли глави Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської ОДА.
Місця в кінці рейтингу зайняли керівники Херсонської (Андрій Гордєєв), Черкаській (Юрій Ткаченко), Рівненській (Олексій Муляренко) і Чернівецькій (Олексій Фіщук) областей.

Про результати дослідження Комітету виборців України, представленого 25 квітня в Києві, написав Цензор.нет.

“Для тих керівників ОДА, які займають останні позиції – це знак, що вони працюють неефективно. Якщо і за результатами річного рейтингу, і квартального, показники не змінюються, то очевидно, що людина не на своєму місці. Ми будемо продовжувати робити щоквартальні дослідження і за підсумками року буде складено рейтинг за 2017 рік. Результати дослідження направляються головам ОДА, президенту і голові уряду “, – зазначив гендиректор КВУ Олексій Кошель.