Коваленку дали 5 років

15 травня 2017 року в Генічеському районному суді відбулося останнє засідання у справі Коваленка Едуарда Володимировича, який звинувачувався за антімобілізаціонний мітинг в Генічеську по ст. 114-1 КК України «Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань».
Нагадаємо, 27 січня 2015 року на антімобілізаціонном мітингу в Генічеську, виступаючи перед присутніми, Коваленко Едуард Володимирович поставив ультиматум, що в разі продовження мобілізації вони перекриють дороги, захоплять військомат, міліцію та інші органи влади. Після цього, проти Коваленка було заведено кримінальне провадження.
Незважаючи на заклики на антиукраїнських і сепаратистських ресурсах підтримати Коваленка, ніхто до нього на суд не прийшов.
Суддя зачитала вирок, в якому лідер “партії СПАС” був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення з покаранням – 5 років позбавлення волі. Саме такий термін просив представник прокуратури, хоча максимальне покарання за цією статтею – 8 років.
Коваленка затримали прямо в залі суду і одягли на нього наручники. Про це повідомляє “Новий візит”.
Едуард Коваленко народився 1965 року в Генічеську. У 2005 році провів півроку під слідством у Лук’янівській тюрмі (СІЗО №13). 2006 року заснував політичну партію «Соціал-Патріотична Асамблея Слов’ян». Себе Коваленко називає не інакше, як “потомок рода Рюриковичей создавших Русь” і наполягав на тому, що братиме участь у виборах Президента України. На парламентських виборах в жовтні 2010 року Коваленко балотувався в парламент на 185-му мажоритарному виборчому окрузі від партії СПАС і зайняв 8 місце (1,77%, 1620 голосів) з 15 кандидатів. 2012 року Коваленко брав участь у виборах народних депутатів України по округу 185. 2015 року Коваленко балотувався на посаду Генічеського міського голови, але програв нинішньому Генічеському міському голові Тулупову Олександру Васильовичу.

One thought on “Коваленку дали 5 років

  • 15.05.2017 at 4:21 pm
    Permalink

    Каждый сепаратист Херсонщины должен сидеть в тюрьме! Скоро и Стремоусов и вся шобла там окажутся! + 50 к респекту правоохранителям!

Comments are closed.