Результати виборів ОТГ на Херсонщині

Цими вихідними на Херсонщині пройшли вибори в об’єднаних територіальних громадах.
Як повідомив Тарас Бузак, жінки, які перемогли на виборах голів ОТГ на Херсонщині:
А. Чередник-Білозерська ОТГ (БПП);
Г. Кузьміна-Борозенська ОТГ;
С. Корольова-Чулаківська ОТГ.
З голосування в Білозерській ОТГ було пов’язано скандал з підвезенням виборців, свідком якому став журналіст Костянтин Риженко. Він був присутній також під час голосування та підрахунку голосів і повідомив, що Чередник перемогла з результатом 1793 голоси і відривом від свого конкурента, діючого селищного голови Царюченка, в 222 голоси.

Також Бузак також повідомив про результати виборів голови Любимівської ОТГ – переміг кандидат С. Коновалов, діючий Любимівський селищний голова. За нього проголосувало 2243 виборців, що складає 56,7%. Його головний конкурент, Каїрський сільський голова А. Тарасенко (він є представником “Батьківщини”) отримав 959 голосів-24,2%
До складу ОТГ входять Любимівка (Каховський район), Василівка (Каховський район), Софіївка (Каховский район), Каїри (Горностаївський район).
Як повідомила херсонська “Самопоміч”, пройшли депутатами до Іванівської ОТГ Валентина Каськова та Сергій Пілецький, до Борозенської ОТГ – Ольга Грицьків, до Бехтерської ОТГ – Оксана Басенко та Анна Усова, Любимівська ОТГ – Світлана Скрипка.

Напередодні виборів до ОТГ було зафіксовано розповсюдження роздруківок без тиражу (Білозерська ОТГ, поліція веде розслідування за фактом побиття жінки), а під час голосування – розсилання SMS на підтримку одного з кандидатів.