Селищний голова скаржиться

Степанівський сільський голова Кузьома Микола Миколайович скаржиться на дії депутатів сільської ради, які відсторонили його від виконання обов’язків. Селище Степанівка відноситься до Суворовського району міста Херсона.

Про це повідомляє “Херсонська правда“. Знайти сторінку сільського голови, на яку посилається видання, не вдалось.

“Звернення Степанівського сільського голови

Я, Кузьома Микола Миколайович, в листопаді 2015 року був обраний головою Степанівської сільської ради VІІ скликання.

23 вересня 2016 року на позачерговій 13-й сесії депутатами було висунутий проект рішення «Про дострокове складання повноважень сільського голови». В цьому проекті рішення депутати безпідставно висунули звинувачення у порушені мною законів України та Конституції України, але тим самим депутати самі порушили Закон згідно статті 62 Конституції України. Також порушили закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Згідно п.5 ст.12 закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» на сільських голів поширюється повноваження та гарантії депутатів рад, передбачених законом «Про статус депутатів місцевих рад». Згідно п.2 ст.5 закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата місцевої ради можуть припинятися достроково також за рішенням відповідної ради у зв’язку:

1) з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Згідно п.3 цього ж закону, спори щодо дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради вирішуються судом. Депутати порушують мої права, як сільського голови, перешкоджають виконувати надані мені законом повноваження.

Згідно ст..13, 15 закону України «Про статус депутатів місцевих рад», вимагаю захистити надані мені законом мої права та повноваження, як сільського голови.

З повагою, Сільський голова Кузьома М.М.”