Гусєв очолив “Земляцтво Херсонщини”

Екс-заступник Міністра оборони України Гусєв Юрій Веніамінович очолив відділення міжнародної громадської організації “Земляцтво Херсонщини” в м.Києві. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив член ради МГО “Земляцтво Херсонщини” Купрій Володимир Олександрович. Також він виклав фотографії зі зборів “Земляцтва Херсонщини”, які проходили в Києві. На зборах був присутній голова Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович та інші особи.

За даними аналітичної системи YouControl (актуально на 11.09.2017), МГО “Земляцтво Херсонщини” (ЄДРПОУ 21685686) очолює Яцук Микола Миколайович. Пошук через Google видав, що з таким прізвищем, ім’ям та по-батькові є лікар-уролог, лікар андролог-сексолог вищої категорії з м.Тернопіль. Також людину з таким же ПІБ зазначено як засновника ГО “ІСТ’ОК” (ЄДРПОУ 39101600) разом з Куцяк Олесею Анатоліївною. Куцяк, ймовірно, працювала довіреною особою Ржавського Олександра Миколайовича, кандидата в Президенти України під час виборів 2004 року (набрав 0,03% голосів).

Інший засновник МГО “Земляцтво Херсонщини” Снігач Андрій Прокопович, помер у 2009 році. Ще одна засновниця проживає в Черкаській області і подавала документи на посаду директора МКП “Херсонтеплоенерго”, про що свідчить електронна декларація Людмили Петрівни Зарічної за 2016 рік. Згідно з декларацією, має лише дві земельні ділянки (6608 та 294 м2) в Новоселиці Кельменецького району Чернівецької області, членів сім’ї, як і будь-яких доходів у декларації не зазначено.
Згідно з електронною декларацією, Гусєв Юрій Веніамінович, окрім автомобілів, квартир, грошових вкладів у гривні та валюті, земельних ділянок, має авторське право на збірку віршів “Незбагненність. Збірка віршів українця” (2015), яку можна придбати за 77 гривень. Також Гусєв бере участь в координаційній раді ГО “Асоціація випускників “Аспен-Україна” (37313251), правлінні організації “Міжнародний Благодійний Фонд “Моя Україна” (36470106), наглядовій раді організації “Благодійний Фонд “Бібліотечна країна” (39821457).