Питання проїзду вирішиться?

Ярослав Концевий, екс-голова Робочої групи, яка опрацьовувала питання тарифу, закликає всіх небайдужих громадян прийти на засідання виконкому, щоб проконтролювати процес прийняття тарифу на пасажирські перевезення, повідомляє “Ukrainian Times”. Тариф підняли рішення виконкому “в робочому порядку” з 3 до 5 гривень, потім призупинили і оскаржили це рішення в суді (народний депутат Одарченко (183, Батьківщина), потім прийняли нове рішення підняти до 5 тимчасово (до 1 квітня 2018 року), що спробували відмінити депутати Херсонської міської ради і повернути ціну до 3 гривень. При цьому транспортна комісія під головуванням депутата Херсонської міської ради (Опозиційний блок) вважає обгрунтованою ціною (без розрахунків!) тариф в 4 гривні. В місті Конотоп міський голова після страйку маршрутників знизив тариф з 3 гривень до 2 гривень 50 копійок і відмовився виконувати їх вимоги.

26 жовтня 2017 року о 14.00 відбудеться засідання виконкому, на якому в черговий раз обговорять питання вартості проїзду у маршрутках Херсона.

«Сейчас прения перешли в плоскость «три или пять», а на днях туда ещё добавилось и «четыре»., – пише Ярослав Концевий. – А я хочу напомнить, что не это было основным тезисом, когда зимой эта кампания начиналась. А тезисом было: «ПОВЫШЕНИЕ СТОИМОСТИ ТОЛЬКО НА ЦИФРУ, КОТОРАЯ ПРОСЧИТАНА ПРОЗРАЧНО И СОБЛЮДЕНИЕ ДОГОВОРОВ И ПРАВИЛ ПЕРЕВОЗОК». Изначально мы были не против повышения стоимости, но против повышения на ничем не подтверждённую цифру, а это далеко не одно и то же. Моё мнение остаётся неизменным: нельзя повышать тариф на ничем не подкреплённые цифры, а за 9 месяцев этой возни ни исполком ни депутаты ничего не сделали в сторону подсчёта пассажиропотока, а просто тянули время. Теперь конечно же сложилась критическая ситуация и обвиняют в этой проблеме активистов. Это цирк»

За словами активіста, яку би вартість проїзда зараз не встановили – це не буде вирішенням проблеми. Адже необхідно в першу чергу закласти системні зміни, серед яких: нова маршрутна мережа, нові правила конкурсу, новий конкурс та чіткий контроль над тим, як перевізники виконують умови договору.

«Если вы согласны, то я настоятельно прошу быть сегодня на заседании исполкома. Чем больше там нас, простых людей, тем сложнее чиновникам забыть, что это мы их наняли на службу, а депутатам — что мы делегировали им право представлять НАШИ интересы», – закликав активіст.