Бібліотеки не закриватимуть – 2

Не встигли згаснути чутки про оптимізацію бібліотек з подачі депутатів Херсонської міської ради Кияновського, Черненка та Волошинова, як пішли нові – оптимізувати вирішили бібліотеки, що підпорядковуються Херсонській обласній раді. Під “оптимізацію” потрапили Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Олеся Гончара, бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, бібліотека для юнацтва ім.Бориса Лавреньова. Незважаючи на те, що дві останні бібліотеки знаходяться в різних районах міста (Центр та Шуменський), депутатська комісія запропонувала їх ліквідувати і приєднати як філії до бібліотеки ім.Олеся Гончара. Також оптимізувати вирішили єдину в області медичну бібліотеку, що знаходиться на 2 поверсі приміщення по вул.Суворова. Тут депутати аргументували питанням економії на опаленні та оренді, бо приміщення знаходиться у власності міста.
В ході засідання комісії були заслухані директори бібліотек, а також представники громадськості, що прийшли на їх захист. Представник “Центру сприяння інформаційним технологіям”, херсонський блогер Гладкий Владислав подарував голові депутатської комісії пану Рожкову Юрію Геннадійовичу книжку поезій Сергія Жадана “Вогнепальні і ножові”, намагаючись започаткувати бук-кросинг хоча в рамках однієї комісії, аби депутати читали книжки і змінили своє ставлення до бібліотек та культури.
В підсумку бібліотекам дали час до понеділка, 18 грудня 2017 року, аби надати пропозиції по зменшенню кількості технічних працівників та плани розвитку бібліотек. В понеділок має відбутись чергове засідання іншої комісії. Остаточне рішення, якщо комісії винесуть на сесію, прийматимуть депутати Херсонської обласної ради.

Засідання комісії транслювалось в групі “Херсон днем и ночью”.