Бібліотеки не закриватимуть?

В Херсоні відбувся круглий стіл, ініційований Херсонською централізованою бібліотечною системою. Про це повідомляє телеканал “ВТВ+” в сюжеті Євгена Погорілого:
“Днями з’явилась інформація: окремі члени депутатської комісії міськради з питань культури запропонували оптимізувати мережу херсонських бібліотек. Для пані Світлани це означає закриття частини закладів. Вона проти такої ініціативи.
Проти оптимізації не лише працівники, але й відвідувачі закладу – вчителі та діти, які часто сюди приходять.
Четвер. Десята ранку. У залі бібліотеки імені Лесі Українки немає вільних місць. Працівники міських читалень обговорюють питання оптимізації на засідання круглого столу. Підтримати бібліотекарів прийшли постійні читачі та культурні діячі міста.
На засіданні прийшли більш як десять депутатів міськради, поміж ними й представники комісії з питань культури. Голова комісії Леонід Ремига заявив: про закриття бібліотек він та його колеги взагалі не говорили.
Інший представник комісії депутат Кияновський сказав, що під словом «оптимізація» йдеться не про скорочення бібліотек, а про шляхи покращення роботи закладів.
Наприкінці засідання модератор запропонував депутатам схвалити резолюцію на захист бібліотек. Представників комісії документ прослухали, але голосувати відмовились. Проте пообіцяли: бібліотеки не закриватимуть, і надалі обстоюватимуть інтереси цих закладів.”