На сайті виконкому з’явились “білі ходоки”

Офіційний сайт виконавчого комітету Херсонської міської ради проілюстрував новину про мокрий сніг з дощем та ожеледь в Херсоні 17-18 січня 2018 року колажем із зображенням “білого ходока” з серіалу “Гра престолів”.
“Білі блукачі — легендарна нелюдська крижана раса, що мешкає на крайній півночі континенту Вестероса. Начебто, з-під самої крижаної шапки планети. Вони є могутніми чаклунами.” – пише вікі-сайт “Гра престолів”.
Також в колажі, який доступний для скачування на сайті, розміщено уривок з вірша класика української літератури Максима Тадейовича Рильського “Білі мухи”:

Білі мухи налетіли —
Все подвір’я стало біле.
Не злічити білих мух,
Що летять, неначе пух.

— Галю, Петрику, Кіндрате,
Годі, ледарі, вам спати! —
І побігли до санчат
Галя, Петрик і Кіндрат.

Всі з гори летять щодуху.
Щоб спіймати білу муху,
А санчата їм усім
Змайстрував старий Максим.

Вочевидь, колаж було створено для служби екстреної допомоги 15-80. Але чи оцінять цей жарт жителі міста Херсон в період негоди – невідомо. Діяльність прес-служби знаходиться під контролем в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерини Вікторівни. Напевно, це вона є фанаткою “Гри престолів”? У херсонському сегменті соціальних мереж вже стало мемом висловлювання про декілька сніжних днів, через які не варто й хвилюватись: #10снежныхдней.

Минулого року городянам радили на офіційному сайті під час ожеледиці, причому двічі:
– щоб уникнути падіння, перед виходом на вулицю наклейте на підошву лейкопластир;
– ходіть тротуарами, посипаними піскосольовою сумішшю;
– не тримайте руки в кишенях – це підвищує ймовірність падіння та отримання тяжких травм;

Але, хоча б, колажів насмішкуватих не робили.

Через відсутність вчасного прибирання снігу навіть сталася сутичка між Херсонським міським головою Миколаєнком Володимиром Васильовичем та місцевим активістом та скандально відомим журналістом-провокатором Кирилом Стремоусовим. В ході сутички Миколаєнко підслизнувся і впав, а від його пальто було відірвано рукав. Через це на Стремоусова подали до суду, але суд обмежився штрафом, зважаючи на наявність неповнолітніх дітей.

Нещодавно Стремоусов очолив обласну організацію Політичної партії “Соціалістична партія України”, головою всеукраїнської організації якої є одіозний політик Кива Ілля Володимирович.