“Соціальне таксі” відмовило пасажиру

Нещодавно запущене в Херсоні “Соціальне таксі”, яке з помпою розрекламували на сайті виконавчого комітету Херсонської міської ради та у місцевих ЗМІ, відмовляється возити пасажирів. Мешканцю Херсона, який пересувається в інвалідному візку, відмовили у наданні послуги через те, що таксі працює лише до 17:00. Він же веде активний спосіб життя і планував виїхати о 19:00. Замовити соціальне таксі телефоном йому не вдалось, сайт замовлень теж не працює. Жодної інформації про те, що “соціальне таксі” працює за графіком, який закінчується навіть раніше за роботу іншого пасажирського транспорту в Херсоні раніше не було повідомлено.

Пересуватись у звичайному таксі разом з візком досить важко. Доводиться спеціально замовляти таксі з великим багажником, в який можна покласти візок, а також просити водія про допомогу. Не всі водії та служби таксі на це йдуть. Спеціальний мікроавтобус, обладнаний пандусом для заїзду “візочників”, було придбано в рамках спільного проекту Херсонської міської ради та підприємства «Спроможна Громада «Рідна земля». На урочистій презентації проекту виступав Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович, начальник управління соціального захисту Рузгіс Олена В’ячеславівна, представники громадських організацій людей з інвалідністю.

Розробкою сайту, який досі не приймає замовлення, займається ТОВ “СОЦ-ПРО” (ЄДРПОУ 38981357). Згідно з даними аналітичної системи YouControl, засновниками є Гапонов Віталій Олегович, Шкреба Віталій Володимирович та Бриков Євген Олександрович. Бриков працював прес-секретарем у голови Херсонської обласної адміністрації Костяка Миколи Михайловича (Партія регіонів). Гапонов був у “Молодих регіонах”. Шкреба зараз є керівником ТОВ “СОЦ-ПРО”. Також вони є засновниками сайту “Любимый Херсон”.

Фото “Любимый Херсон”.