Суд вчергове відмінив тариф 5 гривень

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду визнала законною відміну рішення виконкому через рішення сесії Херсонської міської ради та відмовила у задоволенні позову ПП “Корнет-Стиль”.
Постанова суду стосується рішення виконавчого комітету №42, яким встановлювався тариф у 5 гривень. Рішення було проголосоване виконкомом “в робочому порядку”, шляхом збору підписів.

Судова колегія, розглянувши в порядку письмового провадження в місті ОСОБА_1 адміністративну справу за апеляційними скаргами ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на постанову Херсонського міського суду Херсонської області від 07 серпня 2017 року у справі за адміністративним позовом приватного підприємства «Корнет-Стиль» до Херсонської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виконавчий комітет Херсонської міської ради, про визнання рішення Херсонської міської ради незаконним та його скасування-,

В С Т А Н О В И Л А :

У липні 2017 року приватне підприємство «Корнет-Стиль» (далі – ПП «Корнет-Стиль», позивач) звернулося до суду з позовом до Херсонської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виконавчий комітет Херсонської міської ради, про визнання рішення Херсонської міської ради від 06 квітня 2017 року №646 «Про скасування рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 10 лютого 2017 року №42» незаконним.

Постановою Херсонського міського суду Херсонської області від 07 серпня 2017 року адміністративний позов задоволений.

Не погоджуючись з ухваленим у справі судовим рішенням, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулися до суду з апеляційними скаргами, в яких просять постанову суду скасувати та ухвалити нову, якою у задоволенні адміністративного позову відмовити.

Керуючись ст.ст. 197; 198; 202; 205; 207; 254 КАС України, колегія суддів,

П О С Т А Н О В И Л А:

Апеляційні скарги ОСОБА_2 та ОСОБА_3 задовольнити.

Постанову Херсонського міського суду Херсонської області від 07 серпня 2017 року у справі за адміністративним позовом приватного підприємства «Корнет-Стиль» до Херсонської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виконавчий комітет Херсонської міської ради, про визнання рішення Херсонської міської ради незаконним та його скасування,- скасувати.

Прийняти у справі нову постанову, якою у задоволенні адміністративного позову приватного підприємства «Корнет-Стиль» відмовити в повному обсязі.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили через пять днів після направленні її копій сторонам та може бути оскаржена безпосередньо до Вищого Адміністративного Суду України протягом двадцяти днів з дня складання її в повному обсязі.
Зараз діє тариф 4 гривні на підставі нового рішення виконкому №350.