Поліція розслідує “справу на мільйон”

У 2015 році департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міськради був укладений договір з ПП «Листопад» на ремонт 38 ліфтів. Поліція підозрює, що при витратах в 6 мільйонів гривень більше 1 мільйона гривень були присвоєні в якості оплати за неіснуючі товари.

За даними слідства, у 2015 році Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради замовив ПП «Листопад» капітальний ремонт ліфтового обладнання. Міськрада перерахувала фірмі 7,36 млн грн.
Основним постачальником комплектуючих та запчастин для проведення ремонтних робіт ПП «Листопад» є ТОВ «М.Д.Берил», яке, за даними реєстру податкових накладних, реалізувало підряднику міськради товар на загальну суму 1,20 млн грн.
Втім, слідчі з’ясували, що ТОВ «М.Д.Берил» не виготовляло та не купувало запчастини та комплектуючі до ліфтів.
Суд надав слідчим СВ ХВП ГУ Національної поліції в Херсонській області, які розслідують кримінальне провадження № № 12016230040004835 від 01.09.2016, доступ до банківських рахунків ПП «Листопад».
Херсонське ПП «Листопад» належить Людмилі Капур, Сурену Данеляну та Костянтину Корогляну, керівник Михайло Саблін. Помічник позафракційного депутата Херсонської міськради Євгена Назаряна Сурен Данелян також є власником ПП «Керуюча компанія «Жилсервис» та разом з Корогляном співзасновником «ХХІ сторіччя – Ліфтсервіс».
Херсонське ТОВ «М.Д.Берил», яке з лютого цього року перебуває в стані припинення, записане на Марію Дацюк. Про це повідомляють “Наші гроші”.
З метою повного, всебічного та об’єктивного розслідування і притягнення винних до кримінальної відповідальності, видобутку доказів, виявлення документів, що мають відношення до зазначеного кримінального провадження, виникла необхідність в отриманні документів, що знаходяться у володінні департаменту ЖКГ Херсонської міськради.

Суд постановив дати слідчому слідчого відділення Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області лейтенанту поліції доступ до документів, що знаходяться в володінні департаменту ЖКГ Херсонської міської ради. Йдеться про документи, що підтверджують факт господарських взаємовідносин між Департаментом ЖКГ Херсонської міської ради та ПП «Листопад» (договори, платіжні доручення, акти виконаних робіт і ін.) За період з 01.08.2015 по 31.12.2015 року.
Термін дії постанови – до 5 червня 2017 року.

Данелян Сурен Тігранович – помічник депутата Херсонської міської ради Назаряна. Назарян Євген Григорович, депутат Херсонської міської ради (УКРОП, позафракційний), голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Скіф-1” (Херсон, вул. Дорофеєва, 40) Данелян зазначений у засновниках компаній “КЕРУЮЧА КОМПАНИЯ “ЖИЛСЕРВИС”, “ХХІ СТОРІЧЧЯ – ХЕРСОНСЕРВІС”, “ХХІ СТОРІЧЧЯ – ЛІФТСЕРВІС”, “ЛИСТОПАД”, “ЖИЛСЕРВИСС”.