Невідомі заблокували роботу школи “Я-політик”

В Херсоні в суботу 2 грудня 2017 року мала розпочатись III школа молодого політика “Я-політик”, організована об’єднанням “Урбан42” (за даними аналітичної системи Youcontrol код ЄДРПОУ 41000782, засновники ЖИВЦОВА ГАННА АНДРІЇВНА, ЩЕДРОВ ОЛЕКСАНДР РОСТИСЛАВОВИЧ, ГОЛОВЧЕНКО ЮРІЙ ДМИТРОВИЧ, ДРОБІКОВ ОЛЕКСІЙ АНТОНОВИЧ). Для проведення було обране приміщення за адресою вул.Пилипа Орлика, 49. Це багатоповерхівка з приміщенням, в якому знаходиться прес-центр “Херсонщина за день”.

Серед лекторів були заявлені Катерина Цимбалюк (спеціаліст з риторики та публічних виступів), Оксана Дякова (депутат Херсонської міської ради ), Віталій Богданов (депутат Херсонської міської ради, УКРОП), Оксана Булахова (депутат Херсонської обласної ради (УКРОП), радник голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера (Батьківщина), Василь Зеленчук (заступник голови Херсонської обласної ради, РПЛ), Ірина Ужеловська (підприємець, стиліст), Марина Чернишова (депутат Херсонської обласної ради (БПП), голова фракції, юрист), Юрій Погрібний (екс-секретар Херсонської міської ради, тренер з мотивації), Олена Ренкас (багаторічний прес-секретар Управління МВС України в Херсонській області). Окремо хочеться зазначити, що також мав брати участь депутат Миколаївської обласної ради Максим Невенчанний.

До місця проведення прибули невідомі у масках. На деяких із них була символіка “Національного корпусу”. Вони почали блокувати приміщення та намагались потрапити до будівлі.

Про події оперативно повідомив сайт “Херсон-онлайн”. Там винною у заворушеннях назвали в.о.керуючого справами виконкому Херсонської міської ради Гандзюк Катерину Вікторівну. Нібито це вона командувала молодиками із символікою “Національного корпусу”, що намагались зірвати проведення виступів, зокрема, виступу Максима Невенчанного.


Фото “Херсон-онлайн”


Фото “Херсон-онлайн”

Елеонора Гуськова, прес-секретар голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія Анатолійовича, взяла коментар у організатора, Анни Живцової.

Згідно з коментарем Живцової, були заявлені 16 спікерів. Але інтерес викликав лише Невенчанний. “Ми хотіли поспілкуватись…У нас прикордонна область, людина, яка заявляє, що з Росією треба товаришувати, що Росія нам не ворог, а брат… Він це заявляє в соцмережах… Я сам хотів зайти, дві-три людини хотіли зайти…” – заявив чоловік, який назвався представником “Національного корпусу” в Херсонській області. Цей коментар швидко опинився на сайті “Таймс Херсон”.

На місці подій також була присутня редактор сайту “Херсонщина за день” Тетяна Дергачова.
Пізніше вона прокоментувала події, виклавши свою точку зору. Дергачова висловила припущення, що Гандзюк – агент впливу СБУ. Це теж оперативно передрукував сайт “Херсон-онлайн”.

Анна Живцова – племінниця Наталі Дорофєєвої, дружини головного редактора сайту “Херсон-онлайн” Светозара Дорофєєва.

Максим Невенчанний дійсно доволі дивно веде себе у соцмережах, зокрема, цитує Путіна на Facebook-сторінці сайту Times.com.ua, де його зазначено як адміністратора.

.

Після приїзду поліції Невенчанний вийшов поспілкуватись, але потім його закидали яйцями. Змонтоване відео виклав сайт “Таймс Херсон”.