Усачова влаштувала бійку з “комуністами”

Керівник громадської організації “ГРОМАДСЬКЕ ФОРМУВАННЯ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ ТА ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ “ДОБРОВІЛЬНА НАРОДНА ДРУЖИНА САМООБОРОНИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ” Інна Павлівна Усачова, прийшовши 1 травня 2017 року на мітинг, який проводили на площі Героїв (колишня назва – Героїв Сталінграду) представники прокомуністичних сил, намагалась відібрати у одного з мітингуючих, представника громадської організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Інтелігенція України за соціалізм» викладача Херсонського музичного училища Василя Миколайовича Олексія, червоний прапор без забороненої символіки СРСР. Завдяки втручанню поліції вдалось швидко припинити провокацію.
Момент нападу чітко видно на відео (29-та хвилина повного запису), яке засняв колишній представник “Правого Сектору” Євген Волков.

Повний запис

Поліція при цьому намагалась затримати іншого чоловіка, який теж кинувся на червоний прапор. Його завели до “автозаку”. Представники “самооборони”, в тому числі колишній керівник Денис Лошкарьов, що показував посвідчення військовослужбовця Національної гвардії України, вимагали від поліції відпустити людину і в той же час затримати іншого чоловіка, з флагом. Керівник Херсонського відділення поліції підполковник Олександр Говорун заспокоїв представників “самооборони” і пообіцяв, що лише складуть заяви та візьмуть пояснення в учасників сутички. Представники поліції людину відпустили і не стали нікого затримувати. Лошкарьов усно звинуватив Говоруна у бездіяльності.

Тим часом у парку Слави в цей самий час майже безперешкодно пройшов мітинг іншої прокомуністичної організації “Союз жінок-трудівниць за майбутнє дітей України”, яку очолює Катерина Семенівна Самойлик.