Як політики вітали херсонців

Новий рік – ще один гарний привід для політиків звернутись до виборців. Більшість сприймає позитивно поздоровлення. Херсонські політики в цьому році не стали робити винятків і використали як відкриту сцену на площі Свободи, так і традиційні звернення через газети (розглянемо пізніше) і телебачення. Також тепер використовують соцмережі та можливості Інтернет. Політики бажали мир, злагоди, обіцяли захистити та вберегти. Загалом, звичайні напівмолитовні звернення до навколишнього світу від “вождів-жерців”.

В групі “Херсон днем и ночью” користувач “Василий Котофеев” виклав короткий запис виступу зі сцени голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія Анатолійовича та його колег. Під час виступу вони навіть винесли на сцену спритні напої в келихах і пили. Чи можна це вважати розпиттям спиртних напоїв у публічному місці?

Коментуючі у групі висловили припущення, що виступаючі на сцені вже десь випили. Це видно з артикуляції та того, що вони намагаються кричати в мікрофон.

Член Громадської ради при Херсонському міському голові Вірлич Євгенія Михайлівна виклала відео з салютом на площі Свободи:

На місцевому телеканалі засвітились голова Херсонської обласної ради Мангер Владислав Миколайович, у своїй звичній кепці з тризубом, під яку сховано лисину, та Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович.

Якщо Миколаєнко поздоровляв зі студії, то Мангер – під ялинкою на площі Свободи. Якщо Миколаєнко посміхався в камеру і виглядав задоволено, то Мангер спочатку тримав руки замкнено, а наприкінці звернення розкрив їх, ніби обіймаючи глядача. На думку психологів, такий жест має позитивно сприйматись глядачами.

Підприємець Бурда Тарас Олександрович, який дивним чином приєднався до поздоровлень політиків на каналі “Херсон-ТВ” сказав: “… я думаю, що ми оберемо тих політиків, що будуть красти помірно…” Дай Боже і нашому теляті вовка з’їсти. Весь час Бурда сидів у закритій позі, склавши руки в замок. Це, мабуть, мало символізувати його впевненість у власних силах. Час від часу Бурда розкривав великі пальці.

Бурда відомий тим, що з ним судився фізична особа-підприємець, представник ГО “Інститут масової інформації”, “громадський доктор” Нікітенко Сергій Валерійович. Бурда програв і в першій інстанції, і в апеляції. Бурду визнали винним у нанесенні Нікітенку легких тілесних ушкоджень та зобов’язали сплатити штраф.

Депутат Херсонської міської ради (Опозиційний блок), керівник КП “Херсонелектротранс” Устинов Єгор Олександрович звернувся до виборців не лише з листівок, які звично розмістив на вікнах тролейбусів свого підприємства, а й через Facebook. Що характерно, звернувся він російською мовою.

Депутат Херсонської міської ради (Самопоміч) Бердник Дініс звернувся до виборців через листівки та Facebook. На листівках не зазначено тираж, типографію та відповідального за виготовлення. Під час передвиборчої агітації це могло б вважатись неабиякою помилкою. Але зараз виборів немає, тому не звертаймо на це уваги.

Народний депутат Одарченко Юрій Віталійович цього року зекономив і привітав виборців через Facebook:

Мешканка Канади з Херсона пані Ірина Цедрик виклала свою версію вітань політиків, з келихами шампанського та кадрами з телевізору: