Запрацювала “Горомадська прймальня” Управління освіти

Як з’ясувалось, після того як громадяни міста Херсон стали масово використовувати для скарг розділ “Громадська приймальня” Управління освіти Херсонської міської ради, яким досить довго керує незмінний Ніконов Юрій Миколайович, змінило правила роботи розділу. Тепер, для того аби поскаржитись чи просто задати питання, необхідно вказати справжнє ім’я, поштову адресу, номер телефону, адресу електронної пошти та підтвердити через неї своє бажання залишити повідомлення. Також до відома громадян наводяться посилання на діюче українське законодавство, яке передбачає сувору відповідальність за поширення неправдивих чуток і т.і.

Наводимо нижче текст нових правил повністю, зберігаючи орфографію та КАПСЛОК:

“Шановні відвідувачі сайту! Просимо Вас надсилати конкретні питання (або пропозиції) до начальника управління освіти щодо роботи освітніх закладів міста (вказати номер закладу (групу/клас) прізвище особи стосовно яких ви порушуєте питання тощо).

Горомадська прймальня не є форумом!

Оприлюднюючи на сайті певну відому Вам інформацію, Ви повинні пам’ятати про діюче законодавство України, а саме, статті Кодексу України про адміністративні правопорушення які передбачають певну відповідальність

– ст. 173-1 « Поширювання неправдивих чуток »

Стаття 173-1. Поширювання неправдивих чуток
Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

– ст.148-3 « Використання засобів зв’язку з метою, що суперечить інтересам держави, з метою порушення громадського порядку та посягання на честь і гідність громадян »

Стаття 148-3. Використання засобів зв’язку з метою, що суперечить інтересам держави, з метою порушення громадського порядку та посягання на честь і гідність громадян
Використання засобів зв’язку з метою, що суперечить інтересам держави, з метою порушення громадського порядку та посягання на честь і гідність громадян – тягне за собою накладення штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до Статтi 8. Закону України «Про звернення громадян» не підлягають розгляду та вирішенню якщо : «Письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.»

УВАГА! ВКАЖІТЬ
! ДІЙСНЕ ІМ’Я,
! ДІЙСНУ ПОШТОВУ АДРЕСУ,
! КОНТАКТНИЙ НОМЕР ТЕЛЕФОНУ
! ТА ВАШУ ДІЮЧУ ЕЛЕКТРОННУ ПОШТУ ТА ПІДТВЕРДІТЬ З НЕЇ СВІЙ ПОСТ”

На жаль, залишити повідомлення, навіть при дотриманні всіх суворих правил неможливо, сайт видає помилку.