Депутат відстрілювався, а потім втік

Депутат від Оппоблока влаштував стрілянину і здійснив втечу з суду на Херсонщині. Херсонська поліція оголосила в розшук депутата Бериславського міської ради Олександра Починка, який представляє фракцію партії «Опозиційний Блок».

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Згідно з відомостями, наданими поліцією, в понеділок, 24 квітня, Починок, перебуваючи у власному приватному будинку, виробляв з двору постріли з вогнепальної зброї. При цьому він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Жителі Берислава, почули стрілянину, звернулися до правоохоронців. На місце подій прибули слідча група і група спецназу з Херсона. Будинок Лагодження був оточений.

Співробітники правоохоронних органів провели переговори з дружиною депутата Валентиною, яка вийшла з двору і повідомила, що чоловік здаватися не має наміру і може чинити опір. У тому числі — застосувати зброю.

Поліцейські проникли в будинок і затримали Олександра Починка, причому він дійсно фізично пручався.

У порушника було вилучено наган з пошкодженими номерними знаками і кілька патронів калібру 7.62 мм.

Після цього народний обранець був доставлений в Бериславський районний суд, де його повинні були притягнути до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку і вчинення опору співробітникам поліції.

Однак ще до судового засідання по цій справі Олександр Починок зумів втекти з будівлі суду і сховатися в невідомому напрямку.

В даний час, як стверджують у поліції, порушник продовжує переховуватися.

Вогнепальний пристрій направлено на експертизу (НДЕКЦ) з метою визначення його класифікації. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України.

За наявними даними правоохоронців, Олександр Дмитрович Починок є приватним підприємцем. Раніше він обвинувачувався у скоєнні злочину, передбаченого ст. 146 КК («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), але Бериславским районним судом був виправданий.