За напад на журналістку можуть дати 3 роки

Як стало відомо ПІК, після інциденту 10 липня 2018 року, що стався по закінченню засідання бюджетної комісії у Херсонській міській раді, журналіст Євгенія Вірлич звернулася у поліцію.

«Відкрито кримінальне провадження за статтею 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів – ред.). Поліція з’ясовує всі обставини події», – повідомив ПІК заступник начальника відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Віталій Байдаров.

Євгенія Вірлич у Фейсбук з приводу інциденту повідомила спочатку, що її побили, а потім відзначила, що нічого не коментує і почувається погано.

Як повідомляє видання 0552.ua, посилаючись на Євгенію Вірлич, після засідання комісії її побила Лілія Власова, дружина депутата однієї з районних рад міста Олександра Власова.

«Після засідання депутатської комісії до мене підбігла дружина Власова і почала розмахувати якимось папірцем. Почала кричати, що я її образила. Потім схопила за волосся і почала бити”, – говорить Вірлич.

Як зазначила Євгенія Вірлич, свідками бійки стали працівники виконкому та депутати міської ради. Вірлич заявила, що буде писати заяву в правоохоронні органи. Вона розцінює напад як перешкоджання законній професійній діяльності.