“Цирк” Власових потрапив до лікарні

Дружина депутата Дніпровської районної в м.Херсоні ради (“Опозиційний блок”) Власова Лілія у супроводі чоловіка Власова Олександра Вадимовича та куми, громадянської дружини Антонівського селищного голови Ігоря Семенчева-молодшого Докучаєвої Тетяни, прийшла 17 липня 2018 року до лікарні, де знаходиться на лікуванні журналіст Вірлич Євгенія Михайлівна. Незважаючи на розслідування поліції, Власови досі на волі і продовжують погрожувати журналістці.

До лікарні Вірлич потрапила зі струсом мозку минулого тижня після нападу Власової 10 липня 2018 року в приміщенні виконавчого комітету Херсонської міської ради, який відбувся після закінчення депутатської бюджетної комісії. Відзняте відео нападу згодом було викладено в соцмережі Facebook та на YouTube.

Політична партія “Самопоміч”, активістом якої є Вірлич, зробила заяву щодо цього інциденту. Також заяву зробило обласне відділення Національної спілки журналістів України, членом якого Вірлич є з 12 липня 2017 року.

Окрім Вірлич також було побито Бідулю Олену Миколаївну, теж активістку “Самопомочі”, з якою Вірлич робила онлайн-проект моніторингу засідань депутатських комісій Херсонської міської ради #не_вилами_а_мікрофоном. Також Вірлич робила журналістські розслідування стосовно декларацій депутатського корпусу Херсонської міської ради, отруєння дітей в школі 53, незаконних забудов та встановлення МАФів, зокрема, МАФу Власових на вулиці Університетській, 165. На адресу Вірлич лунали й погрози. Зокрема, депутат Ценкер Ірина Іванівна (БПП) була дуже ображена онлайн-трансляціями засідань бюджетної комісії, які, зазвичай, проходили в “закритому” режимі.

Ситуацією в Херсоні вже зацікавились народні депутати України (“Самопоміч”) Олег Березюк та Єгор Соболєв. Обидва випадки нападів (на Вірлич та на Бідулю) внесені до ЄРДР та розслідуються поліцією. Справа Вірлич розслідується за статтею 171 “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”.

1. Умисне перешкоджання законній професійній діяльності жур­налістів — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за поперед­ньою змовою, — карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

 

На прес-конференції “Виклики свободі слова в Херсоні” в “Новому дні” 12 липня 2018 року з цього приводу доповідав заступник начальника відділу комунікації Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Байдаров Віталій Миколайович.

Незважаючи на те, що поліція внесла справу стосовно нападу на журналіста Вірлич до ЄРДР і веде розслідування у цій справі, Власови продовжують свої провокації. Вірять в те, що їх покриватимуть безкінечно?

Зранку 17 липня 2018 року Власова виклала повідомлення на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, де припускала, що Вірлич фальсифікує довідку лікарів та фабрикує струс мозку. Також Власова стверджувала, що про все з лікарями домовився помічник-консультант депутата Херсонської міської ради (“Самопоміч”) Дмитрієва Андрія Миколайовича В’ячеслав Білковський.

Дмитрієва дружина депутата Власова в своєму пості завуальовано погрожує облити “зеленкою”, як це робив 2015 року Власов з тодішнім заступником Херсонського міського головим Пастухом Ігорем Олександровичем. За це хуліганство Власов сплатив штраф, про це писав “Типичный Херсон”.

Після обіду Власови групою осіб пройшли на територію лікарні, спробували дістатись лікарняної палати, але їх зупинили співробітники лікарні: медсестри та лікарі. Після цього Власови та їх супровід чекали Вірлич на вході до відділення.

Євгенію Вірлич, яка ходила купити ліки, Власови перестріли на вході до відділення, кричали, ображали, провокували і знімали на мобільний телефон. До лікарні викликали поліцію, але Власови, як і минулого разу, не стали чекати на приїзд оперативної групи, а втікли. Поліція розцінила те, що відбувалось, як психологічний тиск на потерпілу. Відповідну заяву прийняли і долучили до справи про напад.

Навіщо у цьому “цирку” Власових брала участь громадська дружина Семенчева-молодшого? Все просто – Семенчева-Докучаєва куми з Лілєю Власовою.

Більше того, Докучаєва знімала на відео напад Власової і побиття нею Вірлич у приміщенні виконавчого комітету Херсонської міської ради.

 

Після “успішного” походу до лікарні Власова виклала кілька статусів на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, де називала себе “громадським доктором”, “подорожником”.

Як відомо, “громадським доктором” себе називає інший постраждалий від побиттів, Сергій Нікітенко. Вони приятелюють з Власовою та в.о. керуючою справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катериною Вікторівною, а також Антонівським селищним головою Семенчевим-молодшим та його громадською дружиною Докучаєвою Тетяною. Разом хрестили донечку Власових Яну.

Цього ж дня, але вранці, Власови разом з Докучаєвою та представником “Твердиня Херсонщини” Русланом Захаровим ходили на засідання виконавчого комітету Херсонської міської ради і подарували Херсонському міському голові Миколаєнку Володимиру Васильовичу пристрій для вживання наркотиків. Таким чином вони протестують проти подовження терміну користування приміщенням по вул. Маяковського, 5, представниками “Херсонської самооборони”, зокрема Інною Усачовою.

стоп-кадр з відео “KhersonDaily” (https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=HNMvZxN5ERI)

Стосовно діяльності Власова як підприємця проводиться розслідування можливих збитків Херсонській міській раді. Також Власов вже проходить у кримінальній справі 668/1606/16-к про завдання умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості представнику “Цивільного корпусу “Азов” Кравченку Вадиму. В ході бійки з ним та його колегами взимку 2015 року Власов відкусив Кравченку шматок вуха.

Також Власова пов’язують з інцидентом на ставках біля селища Олександрівка Білозерського району, де 15 жовтня 2014 року охоронцю відрізали вухо під час пошуків “схронів зі зброєю”.

Крім цього Власова затримували 2014 року в Запорізькій області під час перевезення зброї на мікроавтобусі з нині вже покійним Корінцем Іваном Михайловичем, співзасновником ГО “Народний Контроль Херсонщини” разом з Власовим.

У верхньому ряду зліва направо: Власов, Яукбсон, Корінець.