Депутати зустрілись на татамі

У Херсоні 29-30 квітня 2017 року відбувся ІІ відкритий чемпіонат міста з дзюдо серед юнаків та дівчат «Кубок мера Херсона». Змагання проходили у спортивній залі ДЮКФП №5.

 

У турнірі взяли участь приблизно 400 спортсменів із різних міст України: Херсона, Миколаєва, Одеси, Білгород-Дністровська, Маріуполя, Більмака, Києва, Генічеська, Покровська, Овідіополя, Каховки, Добропілля, Южноукраїнська та ін. Про це повідомляє сайт Федерації дзюдо і самбо Херсона.
На сайті, зокрема, зазачено:
“Мер міста Херсона – Миколаєнко Володимир Васильович, привітав спортсменів та вручив подяки за плідний внесок в розвиток дзюдо та активну громадську позицію тренеру ДЮКФП №4 Батманову А.В., тренеру ДЮКФП №5 Байкову Г.О., тренеру ДЮКФП №5 Мирилку І.М., тренеру Генічеської ДЮСШ Халілову Х.Х., тренерк СК «Скорпіон» Морозу В.А., тренеру Кз ДЮСШ м. Каховки Мозговій М.І., тренеру Шайморданову Д.А. (с. Щасливцево, Генічеського р-ну).
Хочеться подякувати нашим партнерам, які підтримали та допомогли організувати ІІ відкритий чемпіонат міста: колективу ТОВ «Євронафта», депутатам обласної ради Колихаєву І.М., Рожкову Ю.Г., ПП «ВКФ «Акватерм», Курдіновському С.В. та мережі магазинів «Карандаш», колективу комунального закладу «Палац молоді та студентів», депутатам міської ради Суху В.В., Токареву І. М., Рубану Р. І., Чемерису М.В., директору ДЮКФП №5 Кисловій Г.М., голові Чорнобаївської сільської ради Дударю І.М., головному лікарю обласного центру здоров’я і спортивної медицини Ромаскевичу Ю. О.”

Також вийшов інформаційний сюжет на телеканалі “Херсон-Плюс”:

Проаналізуємо. Більшість із зазначених на сайті федерації депутатів (Сух, Рубан, Чемерис, Токарев) представляють на даний момент “Самопоміч”, але їх вже намагались відкликати. Так само є представником “Самопоміч” голова Чорнобаївської сільської ради Дудар. І навіть депутат Херсонської обласної ради Володимир Михайлович Шадрін – теж пройшов до облради як представник “Самопоміч”, хоча в сюжеті телевізійників він вказаний як голова Херсонської громадської організації “Федерація спортивного, бойового самбо та дзюдо”, а на сайті Херсонської обласної ради про це згадки немає, лише про ТОВ “Акватерм-Херсон” (якось дуже співзвучно з ПП ВКФ “Акватерм”?). Обома цими підприємствами керує Шадрін, зазначено в сервісі моніторингу реєстрів “Opendatabot”.

Також Шадрін керував ГО “АБІМС “ПРАЙД” (логотип на афіші в лівому верхньому кутку, поруч з лого шадрінської “федерації дзюдо”) до лютого 2017 року, про що зазначено у реєстрі,  та продовжує керувати ГО “Федерація спортивного, бойового самбо та дзюдо”.

Трохи незрозуміло, чому “Кубок Херсона” (як зазначено на медалях) раптом став “Кубком мера Херсона”.

Чи таким чином вдається і фінансування спортивних подій для дітей, в тому числі власних, зробити, і позитивний імідж Херсонському міському голові та депутатам облради створити? Це, звісно, не турнір Мангера, але…

 

Ще цікава деталь – 2016 року в “Кубку мера Херсона” брали участь два Шадріних – Назар (2000 р.н.) та Данил (2002 р.н.) . Це два з трьох синів кандидата у майстри спорту, батька багатодітної родини, депутата Херсонської обласної ради Шадріна.

Перший “Кубок мера Херсона” пройшов 2015 року. До того ж, регулярно проводиться турнір “Кубок скіфів” і змагання з самбо, в яких Шадріни також займають призові місця.

“Федерацію дзюдо України” з квітня 2017 року очолив Роман Насіров, якого підозрюють в нанесенні державі збитків у розмірі 2 мільярди гривень. З декларацією Володимира Шадріна за 2016 рік можна ознайомитись в електронному вигляді.