Школярів відправили на канікули

У зв’язку із складними погодними умовами (різке похолодання та опади у вигляді дощу, граду та місцями снігу) херсонских школярів відправили на канікули, принаймі до найближчого понеділка.
Ввечері 18 квітня 2017 року у соціальній мережі Facebook депутат Херсонської міської ради Єгор Устинов (“Опозиційний блок”) звернувся до керівника Управління освіти Юрія Ніконова та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка:

“Уважаемые Владимир Васильевич Миколаенко, Юрий Николаевич Никонов!
Я обращаюсь к вам не как депутат Херсонского городского совета или руководитель коммунального предприятия, а как просто херсонец и отец двоих детей. Думаю, что вы видите, что происходит на улице. Поэтому я прошу вас в связи с ухудшением погодных условий для сохранения здоровья и жизни детей и молодежи с 19 по 21 апреля включительно приостановить учебно-воспитательный процесс в общеобразовательных, дошкольных и внешкольных учебных заведениях города. В классах холодно, а количество заболевших гриппом и ОРВИ снова растет.
С уважением Егор Устинов.”

Вже вдень 19 квітня 2017 року на засіданні виконавчого комітету Херсонської міської ради, в якому бере участь Олександр Устінов, батько депутата, було прийняте рішення. В порядок денний пропозицію внесли за ініціативою члена виконкому Галини Гривняк.

Виконавчий комітет Херсонської міської ради тимчасово призупинив навчально-виховний процес у навчальних закладах міста.
У зв’язку з погіршенням погодних умов, заняття в школах не проводитимуться 20-22 квітня 2017 року.
Про це повідомив офіційний сайт Херсонської міської ради.

Мати Єгора Устинова працює керівником навчально-виховного комплексу “Херсонська гімназія №1 Херсонської міської ради”. Нещодавно в гімназії №1 померла вчителька.