Скільки коштує проїзд в Херсоні?

Нещодавно виконавчий комітет Херсонської міської ради прийняв рішення №350, за яким вартість перевезень пасажирів в громадському транспорті встановлено на рівні 4 гривень в автобусі і 2 гривень 50 копійок в тролейбусі. Але залишилось питання пільгового перевезення школярів. За коментарем ми звернулись до екс-голови Робочої групи при Херсонському міському голові Концевого Ярослава Михайловича. Він відповів:
” Пільговий проїзд школярів встановлено рішенням міськвиконкому №350 від 26.10.2017.

«2.3. Рекомендувати підприємствам-перевізникам здійснювати перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування за тарифом в розмірі 2,00 грн»

В той самий час, п.8 ст.159 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.97 № 176 “(пасажир автобусу має право)… купувати для дітей віком від шести до 14 років дитячі квитки за пільговою ціною (із знижкою 25 відсотків вартості) у період з 1 жовтня по 15 травня;”

В питанні оплати за проїзд варто орієнтуватись на рішення виконкому, а в разі необхідності – звертатись зі скаргою на ім’я Херсонського міського голови через відділ звернень громадян (кабінет 107 виконкому) або через сервіс “Укрскарга”.