Фонтани в Херсоні запустять. Але не всі.

1 травня 2017 року в Херсоні відбудеться запуск міських фонтанів. Про це повідомляє офіційний сайт виконавчого комітету Херсонської міської ради. Вочевидь, заступник Херсонського міського голови Ігор Володимирович Козаков, який раніше очолював так званий “водоканал”, має тішитися з того. Адже, згідно повідомлення “на всіх шести фонтанах співробітниками міського комунального підприємства «ВУВКГ м.Херсона» вже встановлено електрообладнання і насосні агрегати, виконана чистка, дезінфекція та косметичний ремонт чаш, відновлені пошкоджені керамічні плити, упорядкована прилегла територія.” З повідомлення може скластись враження, що фонтанів у Херсоні лише шість.

На офіційному сайті вказаний перелік фонтанів (без чіткого зазначення їх розташування): «Лілія», «ЦКБ», «Бульвар Мирний», «Ювілейний», «Світловий», «Фонтан на набережній р. Дніпро».

Шкода, що цього разу в перелік не потрапили інші фонтани.  Наприклад, фонтан у Театральному сквері, біля будівлі магазину “Артеміда”, кафе “Дон Марко” та “Ностальжі”. Або фонтан у Потьомкінському сквері, споруджений на зеленій зоні 2014 року, під час передвиборчої кампанії екс-міського голови Володимира Васильовича Сальдо. Пізніше, фонтан був переданий рішенням сесії у оперативне управління до Управління комунальної власності виконавчого комітету Херсонської міської ради, але з часом про фонтан, мабуть, забули?

Зараз фонтан в Потьомкінському сквері повністю розбитий: верхня частина відламана, насос для перекачування води відсутній. Ще два фонтани,  в Шуменському мікрорайоні, теж не працюють – один, біля розважального комплексу “Шумен”, до якого має відношення багаторічний депутат Херсонського міської ради Дмитро Больбот, був засипаний 2010 року під час передвиборчої кампанії Альони Іллівни Ротової. Інший фонтан, біля роботів у Шуменському парку – перестав функціонувати ще за часів СРСР.  Фонтан на проспекті Ушакова, на перетині з вулицею Старообрядницькою (Комсомольською), як частина каскаду з п’яти (!) фонтанів, що йшли далі через всю Старообрядницьку аж до будівлі костьолу, теж не в переліку працюючих.

Навіщо нинішньому керівництву “водоканалу”, депутату Херсонської міської ради Михайлу Васильовичу Чемерису (“Самопоміч”) знадобилось маніпулювати кількістю фонтанів та чому хоча б фонтан у центрі міста, біля театру, не працює – це питання, які, мабуть, залишаться для херсонців без відповідей цими травневими святами.