Галина Лугова залишається в.о.Херсонського міського голови та секретарем Херсонської міської ради

Незважаючи на зняття з посади начальниці Херсонської міської військової адміністрації, Галина Лугова залишається в.о.Херсонського міського голови та секретарем Херсонської міської ради. Про це Лугова заявила проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

«Ця звістка ( про звільнення — ред.) застала мене зненацька. Мені ніхто завчасно не повідомив. Не було сказано жодних нарікань стосовно моєї роботи. Це було як грім серед білого неба. Жодних зауважень, чи нарікань, чи пропозицій стосовно тих чи інших шляхів вирішення питань, на що звернути увагу, акцентування – нічого цього не було, взагалі», – прокоментувала Лугова.

Депутат Херсонської міської ради («Нам тут жити») Лугова зазначила, що обійматиме посаду секретаря Херсонської міської ради, з якої свого часу пішла, щоби тимчасово виконувати повноваження міського голови після затримання російськими окупантами Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва в квітні 2022 року. Вочевидь, Лугова продовжить отримувати зарплатню з бюджету міста Херсона.

Галина Лугова встигла з‘їздити на Форум з відбудови України до Польщі та у робочу поїздку до Нідерландів, провести офлайн прес-конференцію для шести журналістів, створити комісію з розподілу гуманітарної допомоги та почати ревізію міських бомбосховищ. Була інформація, що діяльністю Лугової цікавились правоохоронці, але Лугова це спростовувала. Прес-секретар Лугової Діана Плетенчук, дружина «прес-офіцера міста Херсон» Дмитра Плетенчука, звільнилась з посади ще у січні 2023 року.

Раніше повідомлялось про призначення військового прокурора Мрочка Романа Миколайовича начальником Херсонської МВА.