ГПУ затримало хабарників

Депутат Херсонської міської ради від “Самопомічі”, в.о.заступника Херсонського міського голови Аркадій Подлєсний та заступник директора департаменту ЖКГ Херсонської міськради Віктор Трамбовецький були затримані Генеральною прокуратурою України в рамках розслідування. За інформацією, оприлюдненою Генпрокуратурою, вони вимагали та отримали від підприємця Олексія Рибакова (колишнього керівника департаменту ЖКГ та кандидата в депутати міськради та довіреної особи кандидата в народні депутати) 81 тисячу гривень, 15 відсотків від суми фінансування робіт з ремонту будинків. Обшуки були проведені за місцем роботи та за місцем проживання фігурантів справи.

Про обшук та затримання стало відомо ще вночі з повідомлення в закритій групі “Украинский Херсон” депутата Херсонської міської ради Віталія Богданова (УКРОП).

bogdanov-sbu-gpu

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко оперативно прореагував, “відхрестившись” від корупційних дій своїх підлеглих.

За інформацією, що розповсюджується у ЗМІ, до корупційного діяння може бути причетний і Херсонський міський голова – нібито таку заяву вже зробив Подлєсний.

На прес-конференції зранку Миколаєнко намагався спростувати заяву Подлєсного та відвернути увагу від Трамбовецького – свого давнього приятеля та посередника у отриманні зазначеного хабара.

Фото: “Херсонская городская газета”