Миколаєнко не хоче iGov?

4 жовтня на засіданні бюджетної комісії Херсонської міськради стало відомо, що міський голова Володимир Миколаєнко відхилив ініціативу впровадження порталу державних послуг iGov в діяльність виконавчих органів ради.

Про це повідомив голова комісії Андрій Дмитрієв на сторінці партійного осередку “Самопоміч” у соцмережі:

«Я як депутат міської ради виступив з ініціативою впровадження iGov в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради в першу чергу для того, щоб люди не стояли в жахливих чергах з четвертої ранку під стінами міськвиконкому для отримання довідки про реєстрацію місця проживання, прописки або виписки. Вже ні для кого не секрет, що деякі громадяни влаштували з цього бізнес і торгують чергою на прийом у реєстраційну службу. Я запропонував процес подання запитів на видачу документів зробити у електронному вигляді. Під час обговорення проекту координатор iGov у Херсоні та Херсонській області Павло Кулик підтвердив мені, що вже є багато напрацювань: наприклад, питання прописки, виписки ми мали б змогу запровадити в системі iGov найближчим часом, що значно полегшило б отримання послуг нашими городянами.

Але сьогодні як депутат я отримав відмову щодо внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення «Про робочу групу з підготовки та впровадження елементів електронного урядування в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради» з формулюванням: «створення робочої групи з підготовки та впровадження елементів електронного урядування в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради належить до повноважень міського голови».
Виявляється, що якщо міський голова не захоче вводити послугу iGov, то її і не буде. Ми маємо вже сьогодні потурбуватися про надання херсонцям якісних послуг. Незабаром зима, а люди так і тупцюють під дверима реєстраційної служби , «не злим,тихим» згадуючи міську владу”, – написав Дмитрієв.

Він також повідомив, що депутати, члени бюджетної комісії, підтримали пропозицію щодо звернення на ім’я міського голови з вимогою негайно своїм розпорядженням створити таку робочу групу, яка б могла до 20 жовтня визначитися з переліком терміново необхідних послуг, які виконком повинен впровадити найближчим часом.