Мрочко звільнив Коржа та Скоблікова, що співпрацювали з окупантами

Керівник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко звільнив із посади директора комунального підприємства «Херсонський комунальний транспортний сервіс» Олександра Коржа. З 10 червня 2023 року буде звільнений Віктор Скобліков, який керував херсонським водоканалом. 

Про це повідомляє “Вгору” з посиланням на Телеграм-канал “Роман Мрочко”.

Служба безпеки України повідомила про підозру за статтею «Пособництво державі-агресору» колишньому директору КП “Херсонський комунальний транспортний сервіс” Олександру Коржу у квітні 2023 року. За даними слідства він співпрацював з окупантами, надавав їм транспортні засоби для перевезення в’язнів херсонської колонії на фортифікаційні роботи в Миколаївську область. Також організовував ремонт машин військових РФ. Під час псевдореферендуму наказав працівникам підприємства розміщати в автобусах листівки із закликом до участі в “голосуванні”.

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді Віктору Скоблікову в серпні 2022 року. Він змушував підлеглих надавати окупантам техніку водоканалу для будівництва оборонних позицій навколо Херсона. Також, Скобліков “роздавав” вказівки робітникам відвідувати заходи, влаштовані росіянами – Міжнародний день солідарності трудящих (1 травня) та “День Перемоги”.