Сесія Херсонської міської ради 21-03-2017

Востаннє чергова сесія Херсонської міської ради проводилась у кінці грудня. Наступного засідання довелося чекати майже 3 місяці. За цей час роботи у депутатів накопичилось багато. На порядку денному – понад 100 питань. Обранці понад дві години обговорюють депутатські запити та пропозиції, сперечаються щодо розташування питань у порядку денному. Депутат від «Укропа» Вікторія Борисевич просить депутатів перш за все розглянути питання про виділення грошей на лікування важкохворим людям.
Депутат від Батьківщини Дмитро Ільченко пропонує скасувати рішення виконавчого комітету про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень. 17 лютого рішення зупинив Херсонський міський суд. Міський голова подав апеляцію. Дмитро Ільченко пропонує колегам скасувати рішення виконком – тоді й судитися не доведеться. У проекті порядку денного це питання стоїть 47-м. Дмитро Ільченко пропонує розглянути його другим.
Депутати голосують поіменно. Уголос заявляють про своє рішення, а автор пропозиції позначає, хто як голосував. Результати голосування
переглядає лічильна комісія.
За – 27 голосів. Рішення не проходить. Питання і далі залишається 47-м. Міський голова оголошує перерву. За годину депутати повертаються до роботи. Заслуховують звіт прокурора, затверджують звіт про виконання міського бюджету. Довго обговорюють скільки грошей на лікування виділити важкохворим людям.
У підсумку депутати виділили майже 4 мільйони гривень на адресну допомогу важкохворим людям. Після цього депутати мали розглянути питання про перерозподіл бюджетних залишків. Йдеться про 151 мільйон гривень. Міський голова оголосив перерву. Потому обранці ухвалили зміни до бюджету, зокрема додали 30 мільйонів на медичну сферу міста.
Джерело: Журналіст – Євген Погорілий, телеканал “ВТВ+”

Сім годин відео, з них 6 годин роботи та 1 година перерви, вже викладені на офіційному Youtube-каналі виконавчого комітету Херсонської міської ради