“Страйк” маршрутників перед сесією

Власники фірм-перевізників, не згодні з рішенням суду, яким призупинили дію розпорядження №42 виконавчого комітету Херсонської міської ради щодо підвищення тарифу з перевезення одного пасажира міським транспортом з 3 до 5 гривень. На маршрути виходить мінімальна кількість транспортних засобів, починаючи з 18 лютого. Працює КП “Херсонелектротранс” та КП “Херсонкомунтранссервіс”.

На позачергову сесію 22 лютого 2017 року мають винести відповідне питання. Ситуацію журналісту “24” прокоментували директор фірми-перевізника “Корнет-Стиль”, депутат обласної ради Оксана Булахова (УКРОП) та перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков (Опозиційний блок).

Представники політичних сил у Херсоні (“Самопоміч”, “УКРОП”, “Батьківщина”, “Опозиційний блок”) не згодні з діями перевізників. Народний депутат України Юрій Одарченко (Батьківщина) подав до суду (представник у суді – депутат Херсонської міської ради Дмитро Ільченко (Батьківщина)) і суд 15 лютого призупинив рішення №42.

Представники “Опозиційного блоку” депутат Дніпровської районної ради Анна Середа та депутат обласної ради Василій Федін збираються провести 22 лютого 2017 року мітинг під стінами виконкому.

Тим часом стосовно директора КП “Херсонкомунтранссервіс” ведеться слідство.