Урсуленко намагаються зняти

Останній виступ на продовженні засідання сесії Херсонської міської ради був зроблений депутатом Лисюком (Опозиційний блок). У своєму виступі він оголосив звернення депутатів від Оппоблоку щодо зняття з посади секретаря Херсонської міської ради Олени Борисівни Урсуленко.
У заяві Лисюк звинуватив Уpсулeнко в нeпpофeсіоналізмі і інтpигаx:
«Уpсулeнко в такий складний час для нашої кpаїни своєю бeздіяльністю і нeпpофeсіоналізмом ствоpює умови для соціальної напpуги як всepeдині pади, так і в місті в цілому.
Відсутність діалогу з дeпутатами, інтpиги, абсолютна бeздіяльність — цe тe, що являє собою pобота сeкpeтаpя Xepсонської міськpади. За час пepeбування на посаді сeкpeтаpя Уpсулeнко пpактично нe надавала допомогу дeпутатам у плані участі в pоботі Xepсонської міськpади. Більш того, вона підтpимала ствоpeння і pоботу кооpдинаційної pади, який фактично вбиває колeгіальність та можливість дeпутатів повноцінно бpати участь в pоботі міськpади».

Головуючий на засіданні Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко після оголошення заяви продовжив збирання кандидатур від фракцій до робочої групи, звернення депутатів проігнорував та закрив засідання, включивши гімн України.

Про заяву щодо відставки Урсуленко одним із перших повідомив місцевий сайт МОСТ, який пов’язують із членом виконкому та радником міського голови Катериною Гандзюк. Гандзюк свого часу висловлювалась на адресу Урсуленко, цікавлячись, чому ніхто не розірвав її, прив`язавши до верхівок двох дерев. Чи не здається вам, що людина з такими ідеями може бути садистом чи психопатом і їй не місце серед членів виконкому чи радників? Повідомлення на сторінці у соціальній мережі Facebook стосувалось закупівлі тролейбусів для КП “Херсонелектротранс”, яким зараз керує депутат Єгор Устінов (Опозиційний блок).

handziuk-ursulenko

Після новини про відставку на місцевому сайті МОСТ з’явилось повідомлення що Олена Урсуленко нібито обдзвонює депутатів Херсонської міської ради з вимогою відкликати голоси за її відставку.

Можливо, це виглядало ось так?

ursulenko-zvonok

Потім, на сторінці “Політична Херсонщина”, наповненням якої займається Херсонська обласна організація Комітету виборців України, було повідомлено, що Роман Підперигора зробив заяву щодо підробки його підпису під заявою про відставку Урсуленко.

Згодом цю інформацію спростували – спочатку МОСТ, а вже потім – відділ зв’язків із громадськістю виконавчого комітету Херсонської міської ради. Цікава послідовність, чи не так? Розгадка проста – можливо тому, що працівниці “прес-служби” беруть інтерв’ю та пишуть матеріали для сайту МОСТ. Принаймі, може скластись таке враження. Та й редактор сайту МОСТ Сергій Нікітенко постійно проводить час в прес-службі, його можна там побачити протягом дня. Але Сергій чомусь постійно намагається спростувати свій зв’язок із міським головою чи прес-службою.

Вже в кінці робочого дня на сайті МОСТ з’явилось повідомлення про те, що Олена Урсуленко нібито пошкодила (чи навіть знищила) заяву із підписами депутатів про її відставку. З посиланням на депутата Лисюка, що проголошував заяву, повідомляється що документ зник. При цьому все це ілюструється фотографією документу. Може, зниклий документ треба шукати в редакції МОСТу, тобто в прес-службі?

ursulenko-document

Фото з сайту МОСТ

Чи відбудеться відставка Урсуленко з посади секретаря та хто хоче зайняти її місце – дізнаємось дуже скоро. Принаймі, прогноз депутата Віталія Богданова (УКРОП) справдився – спроба відставки Урсуленко на цій сесії була. І загалом, політичне життя в Херсоні явно пожвавішало у порівнянні з літнім періодом. Може й позачергові вибори міського голови будуть? Минулого разу Урсуленко балотувалась від Блоку Петра Порошенка.

ursulenko-vyshivanka-kandidat