Херсонська міська військова адміністрація ввела безкоштовний проїзд в тролейбусах

Херсонська міська військова адміністрація відновила з 11 квітня 2023 року функціонування тролейбусного депо та частину тролейбусних маршрутів. Проїзд в тролейбусах тимчасово зробили безкоштовним відповідно до розпорядження начальника Херсонської МВА Романа Мрочка (фото — Херсонська міська рада).

МКП “Херсонелектротранс” очолював депутат Херсонської міської ради (Опозиційний блок) Ігор Житченко-молодший. Під час тимчасового захоплення Херсона російськими військами у 2022 році та відступу Житченко втік на лівий берег Херсонщини. Його попередник, депутат Херсонської обласної ради (Опозиційний блок) Єгор Устинов виїхав в квітні 2022 з Херсону до Києва, а потім виїхав до Швейцарії.

Наразі за даними аналітичної системи YouControl, уповноваженою особою МКП “Херсонелектротранс” є Швець Андрій Олександрович, окрім Житченка.

Дані YouControl

Людина з такими ж ПІБ зазначена засновником ТОВ “Пивной дворик” та ТОВ “Пивной дворик 2020” в м.Херсоні згідно даних Clarity Project. Але не виключено співпадіння, бо прізвища Швець/Шевченко та імена Андрій, Олександр є досить поширеними в Україні, поступаючись лише прізвищам Коваль/Коваленко.

Останній раз безкоштовний проїзд в тролейбусі для всіх мешканців Херсону робили під час перебування на посаді Херсонського міського голови Коберник Людмили Іванівни у 1994 році. Після того вартість проїзду поступово зросла від 5 копійок до 8 гривень.

Раніше повідомлялось, що Херсонська обласна військова адміністрація скасувала “сухий закон”.