Херсонську міську раду відзначили

Херсонська міська рада отримала одразу дві відзнаки. Це “Рада дружня до медіа” від ГО “Інститут Масової Інформації” та “Відкрита рада – 2017” (від декількох грантодавців та інституцій одночасно, включно з “Ейдос”).

В проекті “Рада дружня до медіа” ГО “ІМІ” оцінювався стан дотримання Закону України “Про інформацію” у регламентах місцевих рад. Оцінювались 47 рад, з яких 30 (включаючи Херсонську міську раду) отримали відзнаку.

“З травня по вересень 2017 року Центр політичних студій та аналітики “Ейдос” здійснював моніторинг забезпечення “права знати” органами місцевої влади у рамках Платформи “Омбудсмен”. Під вибірку потрапило 96 органів місцевої влади, серед яких – 24 обласні державні адміністрації, 22 обласні ради, 24 ради обласних центрів та 26 міських рад обласного чи районного значення. Таким чином, в кожній області охоплено по 4 органи влади.” – повідомляє офіційний сайт виконавчого комітету Херсонської міської ради.

За дивним співпадінням, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерина Вікторівна також є представником “Ейдос” в Херсонській області (це зазначено на її сторінці у Facebook), а її приятель Нікітенко Сергій Валерійович – представником ГО “Інститут Масової Інформації” в Херсонській області. Нещодавно вони разом випустили книгу. Тобто, може скластись враження, що нагороду Херсонська міська рада отримала не зовсім чесно. Особливо якщо пригадати нещодавні заяви Гандзюк стосовно розчинення журналістки в каустичній соді, яким а ні ІМІ, а ні “Ейдос” не дали жодної оцінки.