Херсон звільнено, але Херсонський міський голова все ще в полоні

11 листопада 2022 року Херсон було звільнено від російських окупантів.

Херсонський міський голова Колихаєв Ігор Вікторович та попередній Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович досі перебувають в полоні у російських окупаційних військ і їх місцезнаходження невідоме. Аналізуємо маніпуляції з цього приводу.

Так, блог “МОСТ” продовжує продукувати чутки. В опублікованому інтерв’ю херсонського “волонтера” про перебування в полоні написано, що “Меру Херсона дозволяли дзвонити та виїжджати в місто”: “Я чув з розмов, що мерові дозволяли дзвонити, користуватись телефоном і навіть виїжджати в місто”. Маніпуляція полягає в тому, що чутки з розмов невідомих осіб з іншими невідомими особами винесено в підзаголовок як твердження. Хто саме з “мерів Херсона”, Колихаєв чи Миколаєнко, могли дзвонити і виїжджати з камер ізолятору тимчасового тримання (ІТТ) на вулиці Теплоенергетиків “до міста”, залишається невідомим. Перевірити правдивість викладеної інформації не представляється можливим.

Скріншот статті з блогу “МОСТ”

Що пишуть інші джерела про Херсонського міського голову? Так, журналістка Анджела Слободян, яка перебувала в російському полоні, повідомила, зі слів тих, хто вже звільнився з ІТТ, “Херсонський міський голова Ігор Колихаєв зараз перебуває у Каланчаку під вартою. Схуд, має проблеми зі здоров’ям.”

Скріншот зі сторінки в соціальній мережі

Як бачимо, інформація протилежна тій, яку виклав блог “МОСТ”. Версію Анжели Слободян передрукувала ГО “Інститут масової інформації”, представником якої в Херсонській області час від час зазначає себе блогер “МОСТ” Сергій Нікітенко.